Jonas Ohmanas LRT laidoje 2023 06 25, stop kadras
- Reklama -

Zigmas Vaišvila

2023-08-07 spaudos konferencijoje Seime buvo paskelbta apie policijos atsisakymą pradėti ikiteisminį tyrimą pagal signataro Zigmo Vaišvilos ir buvusio Lietuvos kariuomenės vado generolo Valdo Tutkaus kreipimąsi dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo, nes 2023-06-25 d. LRT 19.30 val. televizijos laidoje „Savaitė“ (15.30 – 17.00 min.) vedėjos Nemiros Pumprickaitės „Blue/Yellow“ vadovu pristatytas Jonas Ohmanas paniekino Lietuvos valstybės vėliavą ir išsityčiojo iš Lietuvos piliečių bei jų teisės naudoti mūsų valstybės vėliavą – paskelbė, kad Lietuvos žmonės, kurie būsimo NATO renginio Vilniuje metu iškels Lietuvos trispalvę vėliavą, yra vatnikai ir marginalai, veikiantys Rusijos valstybės naudai. Tokiu būdu J. Ohmanas panaudojo psichinę prievartą Lietuvos žmonėms, siekdamas suvaržyti mūsų laisvę – priversti mus susilaikyti nuo teisėtų veiksmų atlikimo, t.y. mūsų Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo ir elgtis kitaip pagal J. Ohmano nurodymą.

Vilniaus m. 2 Policijos komisariato 1-ojo skyriaus vyriausioji tyrėja Agnė Vavilovė atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą, „nepastebėjusi“ J. Ohmano pasisakymo pabaigos ir dėl jo nutarime nepasisakė, t.y. dėl Lietuvos žmonių, keliančių Lietuvos vėliavą, apkaltinimą veikimu Rusijos naudai.

Vilniaus apylinkės prokuratūra tenkino Z. Vaišvilos skundą ir panaikino šį policijos pareigūnės A. Vavilovės nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą, nurodė, visų pirma, apklausti Joną Ohmaną, atlikti ir kitus procesinius veiksmus.

Pagarba prokurorui Šarūnui Šimoniui, kuris nurodė, kad būtina ištirti, ar Jonas Ohmanas, įgyvendindamas saviraiškos laisvę, peržengė jos realizavimo ribas ir pažeidė kito asmens teisę į garbę ir orumą.

Prokuroras Š. Šimonis pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo „TV eteris“ redaktoriui Donatui Pikeliui susidoroti su juo dėl kvietimo žmonėms kelti Lietuvos vėliavą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!