- Reklama -
Sigitas Martinavičius. Nuotr. iš FB
Sigitas Martinavičius. Nuotr. iš FB

Sigitas Martinavičius

Praleidau nuostabų laiką Sicilijoje, ten žmonės atsipalaidavę, geranoriški, puikus maistas ir klimatas. Siciliečiai niekur neskuba, pasistato stalo vyno ir užkandžiauja puikų maistą, pagardindami ekologišku alyvuogių aliejumi. Jei kas iš valdžios bandytų uždrausti lauko kavinėje gurkšnoti vyną, tai būtų paskutinė tokio fanatiko darbo diena. Siciliečiai nėra turtingi, gyvena gan skurdžiai ant nuolat veikiančio ugnikalnio, kuris bet kada gali užpilti pelenais, bet niekas apie tai nerašo ir negąsdina kasdien.

Kaip visada atostogos per trumpos, grįžtu į Lietuvą skaitau – visa žiniasklaida rašo, kad programišių grupuotė „Anonymous“ paskelbė šiurpų vaizdo įrašą, raginantį ruoštis Trečiajam pasauliniam karui. Anot įraše girdimo balso, jo neišvengiamumą rodo daugybė ženklų ir visos pusės jau yra beveik pasiruošusios susikauti. Teigiama, kad karas bus trumpas, bet žiaurus ir turės didžiules pasekmes aplinkai ir pasaulinei ekonomikai. Kiti straipsniai -kaip viskas bus draudžiama, net Facebookas su Google, dėl valstiečių fanatizmo. Rusija ruošiasi okupuoti Lietuvą, pabrangs šildymas, toks jausmas, kad gyvename Š. Korėjoje. Tamsu, baisu ir tuoj bus pasaulio pabaiga.

Mielieji, gal jau gana užsiimti mazochizmu? Gerbiami žurnalistai, gal dirbkite žurnalistinį darbą, o ne kopijuokite kažkokias idiotiškas naujienas? Valdžios atstovai, gal gana terorizuoti visuomenę draudimais, pradėkite efektyviai valdyti?

Lietuva – nuostabi šalis su savo gamta ir darbščiais žmonėmis. Valdžia turi ne žmonių teises riboti, o kurti geresnes sąlygas verslui, ugdyti visuomenę, rūpintis vaikų gerove. Mes mokame mokesčius tam, kad gautume kokybiškas paslaugas, o ne draudimus. Pasimokykime iš ispanų, prancūzų, italų kaip atsipalaiduoti, kaip džiaugtis gyvenimu, kaip kartu eiti pietauti, kaip saikingai vartoti alkoholį.

Nusibodo tas valdžios fanatiškas, davatkiškas požiūris į tautiečius, kelia pasibjaurėjimą žiniasklaidoje skleidžiamas negatyvas. Tai matydami žmonės ir emigruoja. Tai gal paimkime ir pasikeiskime nuo rytdienos. Žurnalistai vykdys žurnalistinius tyrimus ir informuos visuomenę, valdžia pradės mažinti mokesčius ir nebesikiš į mūsų laisves, rūpinsis paslaugų kokybe, o mes, eiliniai gyvensime, ir džiaugsimės klestinčia Lietuva.

Atrodo, tiek nedaug tereikia iki laimingo gyvenimo. Tik nustokite terorizuoti visuomenę ir tapsime gyvenimu Lietuvoje besidžiaugianti tauta.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!