- Reklama -
A.Lukašenka. KK nuotr.
Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka savo didžiojoje spaudos konferencijoje Lietuvos politikų pareiškimus dėl Astravo AE  pavadino “politizavimu publikai”. KK nuotr.

Kaimyninės Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka savo didžiojoje spaudos konferencijoje „Didysis pokalbis su Prezidentu“, kurioje dalyvavo Baltarusijos ir užsienio žiniasklaidos atstovai, be šalies aktualijų, išsakė savo nuomonę ir apie Astrave statomą atominę elektrinę – neva šis klausimas neturėtų būti politizuojamas.
„Aš lietuviams sakau: kodėl jūs kovojate prieš mus? Mes juk nešaukiame, kad pas jus – pavojinga Ignalinos elektrinė, kurią jūs uždarinėjate. Neduok, Dieve, kas atsitiks, tai pati prasčiausia elektrinė pasaulyje! Mes jus suprantame ir nešaukiame“, – spaudos konferencijoje kalbėjo A.Lukašenka.
Baltarusijos prezidentas taip pat pareiškė, kad „Baltarusijos atominė elektrinė pasirengusi priimti dirbti atsilaisvinusius lietuvius specialistus, čia pasirengę atvykti ir pervažiuoja dirbti daugybė žmonių“.
„Tačiau svarbiausia, – kalbėjo A.Lukašenka, – kad Baltarusijoje pagamintą elektros energiją mes pasiruošę parduoti Lietuvai normaliomis kainomis“.
„Jie sutinka, o paskui publikai pradeda politizuoti šitą klausimą. Tačiau politiką reikia paprasčiausiai atmesti ir pamiršti. Ekonimika savo rolę suvaidins: kada atsiras pigi elektros energija, tada mes ir susitarsim“, – savo didžiojoje konferencijoje kalbėjo Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka.
Jis atkreipė dėmesį, kad „elektrinę stato Rusija – atominė šalis. Ir jos interesas pastatyti taip, kad parodytų naujos kartos atominę elektrinę – pačią saugiausią. Baltarusija gi suinteresuota šitos Astravo AE saugumu kur kas daugiau, negu kas kitas: počernobylinėje šalyje žmonės į saugumo klausimus žiūri labai jautriai. Todėl kai atsitiko atvejis su reaktoriumi, be kalbų buvo priimtas sprendimas jį pakeisti“.
Baltarusijos prezidento A.Lukašenkos didžiojoje spaudos konferencijoje dalyvavo kur kas mažiau žurnalistų, negu Rusijos prezidento V.Putino, tačiau A.Lukašenka sumušė laiko rekordą – pati ilgiausia V.Putino spaudos konferencija truko 4 val. 40 min. (2008 m.), tuo tarpu ši A.Lukašenkos spaudos konferencija truko 7 val. 20 min.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!