- Reklama -

Trečiadienį Jungtinės Amerikos Valstijos evakavo daugiau piliečių iš nuskurdusio ir smurto apimto Haičio, pranešė Valstybės departamentas.

JAV išsinuomojo sraigtasparnius, kurie skraidina piliečius iš ginkluotų gaujų užimtos Haičio sostinės Port o Prenso į kaimyninę Dominikos Respubliką, sakė Valstybės departamento atstovas Vedantas Patelis. „Tikimės, kad šiandien šie sraigtasparniai atliks daug kelionių, kad išvežtų kuo daugiau Amerikos piliečių“, – sakė jis žurnalistams, bet neatskleidė, kiek amerikiečių ketinama evakuoti, motyvuodamas susirūpinimu dėl operatyvinio saugumo.

JAV pasiūlys amerikiečiams konsulinę pagalbą Dominikos Respublikos sostinėje Santo Dominge, bet jie patys turės pasirūpinti tolesne kelione į Jungtines Valstijas, sakė V. Patelis. Pirmąją tokią operaciją Jungtinės Valstijos įvykdė sekmadienį, kai užsakomuoju lėktuvu iš šiaurinio Cap-Haitieno miesto, ne taip nukentėjusio nuo gaujų smurto, išskraidino į Floridą 30 piliečių.

Pastarosiomis savaitėmis didžiojoje dalyje Haičio įsivyravo anarchija. Praėjusią savaitę JAV prisijungė prie Karibų šalių lyderių ir siekia įgyvendinti planą, pagal kurį ministrą pirmininką pakeistų pereinamojo laikotarpio taryba, o vėliau atvyktų Kenijos vadovaujamos saugumo pajėgos.

Viljama Sudikienė (AFP)
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama
- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!