- Reklama -

Buvę JAV žvalgybų pareigūnai negali tylėti, matydami, kaip JAV prezidentas B.Obama su Dž.Keriu griauna ir Vašingtono, ir JAV žvalgybos reputaciją. Baltųjų rūmų nuotr.

Buvę JAV CŽV, Valstybės departamento, NSA, Valstybės žvalgybos tarybos, FTB, Užsienio reikalų tarnybos žvalgybų veteranai profesionalai (VIPS) paskelbė pareiškimą, kuriame paragino Prezidentą B.Obamą pateikti, kokius turi įrodymus dėl Malaizijos lėktuvo numušimo, ir baigti tragedijos hiperbolizavimą.

„JAV ir Rusijos santykiai dėl Ukrainos vystosi pavojinga kryptimi, ir mums toli gražu neaišku, ar Jūsų patarėjai supranta situacijos paaštrėjimo pavojingumą.

„New York Times“ ir kitos žiniasklaidos priemonės pateikia jautrius ginčo klausimus kaip buką faktą, remdamiesi tuo, kad tai patvirtina šaltiniai iš JAV Vyriausybės.

Jau praėjo 12 dienų po Malaizijos lėktuvo, skrydis 17, numušimo, o Jūsų administracija vis dar neturi surašiusi koordinuojamos žvalgybos išvados vertinimo: kokie yra įrodymai, nurodantys, kieno tai atsakomybė. Dar mažiau įtikina nuolatinis ir pakartotinis teigimas, kad lėktuvą numušė Ukrainos separatistai Rusijos patiekta raketa.

Jūsų administracija nepateikė jokių palydovinių vaizdų, kad separatistai turėjo tokį ginklą, ir yra dar keletas kitų „šunų, kurie nesulojo“.

Vašingtono, o taip pat ir Jūsų, patikimumas ir toliau grius, jeigu jūs nenorėsite – o gal negalite? – pristatyti daugiau apčiuopiamų įrodymų, negu administracijos teiginiai“, – teigiama JAV žvalgybos profesionalų veteranų (VIPS) kreipimesi į JAV Prezidentą B.Obamą.

Žvalgybos veteranai sako įžvelgiantys tokią negatyvią perspektyvą B.Obamai ir Vašingtonui, atsižvelgdami į bendrą, per 260 metų surinktą JAV žvalgybos patirtį.

„Mes, žemiau pasirašiusieji buvę žvalgybos pareigūnai, norime pasidalinti su Jumis mūsų susirūpinimu dėl iki šiol nepateiktų įrodymų, tačiau apkaltinus Rusiją Malaizijos lėktuvo numušimu.

Mes esame žvalgybos veteranai ir nei vienas iš mūsų negauna užmokesčio nei iš CNN, Fox News ar kitų šaltinių. Mes pateikiame šį memorandumą, kad parodytume Jums kitokią perspektyvą.

Kaip žvalgybos veteranai analitikai, kurie įpratę laukti – išskyrus, aišku, neatidėliotinas aplinkybes – įtikinamos informacijos, prieš priimant skubotą sprendimą, manome, kad kaltinimai Rusijai privalo turėti kietus pagrindus, įrodymai turi būti kur kas įtikinamesni. Ir naudojami kaip koziriai, ypač tokiame jautriame incidente, kaip lėktuvo numušimas.

Mums taip pat kelia nerimą tas diletantiškas būdas, kaip tie neaiškūs ir nerimti įrodymai buvo pateikti, – per „socialinius tinklus“.

Kaip žvalgybos profesionalai, esame šokiruoti dėl tokio neprofesionalaus dalinės žvalgybos informacijos panaudojimo. Kaip amerikiečiai, mes tikime, kad, jeigu Jūs iš tiesų turite kur kas svaresnių įrodymų, Jūs rasite būdą, kaip tai paviešinti be atidėliojimų.

Kaltindamas Rusiją tiesiogiai ar netiesiogiai, Valstybės sekretorius Džonas Kerry buvo garantuotai tikras. Nors – nė vieno įrodymo. Jo teiginiai atrodo skuboti ir padarė meškos paslaugą bandant „nunuodyti prisiekusius“, – pareiškė buvę JAV žvalgybų profesionalai, negalėdami daugiau tylėti, matydami, kaip Barakas Obama su Džonu Keriu diskredituoja ir griauna JAV žvalgybos prestižą – tai, kas sunkiai buvo kuriama 260 metų.

Jie teigia, kad B.Obama nepasimokė iš buvusių prezidentų klaidų – JAV žvalgybos istorijoje jau yra buvęs atvejis, kai R.Reigano administracija, norėdama apdergti sovietus, pateikė Jungtinėms Tautos sufalsifikuotus kaltinimus“.

„Kaip ir visam pasauliui“, – „nešvarų“ R.Reigano administracijos atvejį – kai suklastoti kaltinimai buvo pateikti net Jungtinėms Tautoms – B.Obamai priminė JAV žvalgybų veteranai profesionalai.

B.d.

Kreipimąsi į B.Obamą pasirašė:

William Binney, former Technical Director, World Geopolitical & Military Analysis, NSA; co-founder, SIGINT Automation Research Center (ret.)

Larry Johnson, CIA & State Department (ret.)

Edward Loomis, NSA, Cryptologic Computer Scientist (ret.)

David MacMichael, National Intelligence Council (ret.)

Ray McGovern, former US Army infantry/intelligence officer & CIA analyst (ret.)

Elizabeth Murray, Deputy National Intelligence Officer for Middle East (ret.)

Coleen Rowley, Division Counsel & Special Agent, FBI (ret.)

Peter Van Buren, U.S. Department of State, Foreign Service Officer (ret.)

Ann Wright, Col., US Army (ret.); Foreign Service Officer (resigned)

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!