- Reklama -
Vakcina. sxc.hu nuotr.
Vakcina. sxc.hu nuotr.

JAV, Ligų Kontrolės ir Prevencijos Centre „Centers for Disease Controland Prevention“ (CDC) yra grupė anoniminių mokslininkų, kurie save vadina „SPIDER Group (Scientists Preserving Integrity, Diligence and Ethicsin Research)“, kurie parašė laišką savo įstaigos vadovei – Carmen S. Villar.
Norėčiau paminėti kelias svarbias mintis iš jų laiško adresuoto Carmen S. Villar:
„Mes esame grupė mokslininkų, dirbantys Ligų Kontrolės ir Prevencijos „Center for Disease Control and Prevention“ (CDC) valstybinėje įstaigoje. Esame labai susirūpinę dėl dabartinės etikos būklės mūsų agentūroje. Pasirodo, jog mūsų užduotis yra įtakojama ir formuojama iš pašalinių grupių ir jų niekšiškų interesų. Atrodo, jog mūsų ir Kongreso užduotis bei tikslas mūsų agentūroje (CDC), yra apeinamas kai kurių mūsų lyderių. Kas labiausiai mus neramina, jog tai tampa norma, o ne reta išimtimi.“
Jau daug metų CDC įstaiga yra įtakojama įvairių farmacijos kompanijų, tokiu kaip Merck. Buvusi CDC direktorė (nuo 2002-2009) Julie Gerberding, dėl uolaus tarnavimo Merck korporacijos naudai, buvo pakviesta dirbti į Merck kompaniją 2010 –ais metais ir buvo paskirta direktore vakcinų skyriuje. Tuo metu, kai ji dirbo CDC vadove Merck kompanijos ŽPV (žmogaus papilomos virusas) skiepas Gardasil buvo įtrauktas į skiepų kalendorių. Šio skiepo dažnas šalutinis poveikis – Guillan-Barre sindromas. Neretai šis skiepas sukelia gimdos kaklelio vėžį.
Kai asmenys keičia pareigas iš valstybinės įstaigos į privačią ar atvirkščiai, tai yra vadinama besisukančiu durų efektu. Tai yra nuolatinė praktika pasaulyje.
„Kai kurie valdantieji pareigūnai iš „CDC“ akivaizdžiai suvokia ir netgi skatina tokį elgesį. Kai kurie matydami tokį elgesį, nusisuka ir nesiima jokių veiksmų. Kai kurie personalo nariai yra gąsdinami ir spaudžiami atlikti veiksmus, kurie yra neteisėti.“
„Mes turime atstovų iš visos agentūros (CDC), kurie yra tapę liudininkai tokio netinkamo elgesio. Tai vyksta visuose lygmenyse ir visuose mūsų gerbiamuose padaliniuose. Ši, abejotina ir neetiška praktika gręsia pakirsti mūsų patikimumą ir reputaciją, kaip patikimų lyderių visuomenės sveikatos srityje.“
Blaiviai mąstančių žmonių pasitikėjimas šia valstybine įstaiga jau senai yra pakirstas. Kaip jau buvo minėta, tik ištikimi korporacijų tarnai pereina iš valstybinių įstaigų į gerai apmokamas vietas jų korporacijose. O tai jau vyksta daugelį metų.
Dėl to, jog šie mokslininkai kreipėsi viešu laišku į savo vadovybę, jie automatiškai tapo Whistleblower‘iais (Whistleblower yra toks asmuo, kuris atskleidžia teisės aktų pažeidimus, tokius kaip korupcija, tyrimų klastojimai ir pan. savo organizacijoje visuomenei arba savo vadovybei). Mokslininkai ne tik išsiuntė laišką vadovybei, bet ir visuomenės stebėjimo organizacijai – „U.S. Right to Know“.
Yra didelė tikimybė, jog šiai „slaptai“ mokslininkų organizacijai susikurti įtakojo kitas šios valstybinės įstaigos mokslininkas – Dr. WilliamThompson, kuris 2014-ais metais pareiškė, jog 2004-ais metais jo ir kolegų atliktas mokslinis tyrimas, kuris paneigia skiepų ryšį su autizmu, iš tiesų buvo suklastotas. Po dešimties metų Thompsonas paviešino dokumentus įrodančius jų suklastotą tyrimą. To pasekoje buvo sukurtas dokumentinis filmas pavadinimu – Vaxxed: from cover-up to catastrophe. Šio filmo vienas iš prodiuserių, daktaras Andrew Wakefield, žymus gastroenterologas.
Daugiau kaip tuzinas mokslininkų iš CDC teigia, kad jų agentūra yra įtakojama iš išorės įvairiausių grupių: korporacijų bei politinių interesų.Galbūt dėl to, jog kiekvienais metais CDC perka skiepų už daugiau nei 4 miljardus JAV dolerių iš vaistų gamintojų?
CDC turi patentą adjuvantams, kurie yra kiekvienoje vakcinoje. Šie skiepai yra naudojami neišnešiotiems kūdikiams bei kūdikiams. Ar jums panašu jog CDC agentūrai šis faktas įtakoja skiepų rekomendacijas ir galbūt jie ieško pelno? Visiškai priešingai, jie grynai yra objektyvūs.
2010-ais metais, medicinos žurnalas „Journal of the American Medical Association“ atliko pranešimą pavadinimu „Generalinio inspektoriaus kabinetas: CDC neapdairumas patariamojoje politikoje dėl intereso konfliktų.“ Pranešime teigiama:
JAV CDC nepavyko atpažinti ar išspręsti potencialius interesų konfliktus tarp 2007-ų metų komiteto patarimo narių, daugiau nei pusės atvejų.
Labai nesiplečiant, kokią įtaką daro ši organizacija pasauliui bei analogiškos įstaigos kitose šalyse, paieškojus informacijos nesunku surasti, kokias būdais farmacijos kompanijos įtakoja įvairias valstybines įstaigas. O juk CDC įstaiga yra atsakinga už vaikų skiepijimo kalendorių. Skiepų Kalendorius nuo praėjusio amžiaus 8-ojo dešimtmečio vidurio pradėjo žymiai kisti. Tiksliau padvigubėjo. Šiuo metu vaikas iki 2-jų metų amžiaus gauna 40 dozių. Ar negalėjo skiepų skaičiaus didėjimą įtakoti Merck ir panašios korporacijos?
Galbūt ilgai laukti nereikės, nes JAV prezidento Trumpo paskirtas aplinkos advokatas Robert F. Kennedy Jr. Gali būti paskirtas atlikti CDC tyrimą dėl skiepų saugumo ir efektyvumo bei farmacijos įtakojimo šiai organizacijai ištyrimo. JAV prezidentas Trumpas pakvietė į inauguraciją Andrew Wakefield.
Natūropatas Artūras Bartašius

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!