- Reklama -

Rusijos oligarchams broliams Rotenbergams artimas Rusijos geležinkelių saugumo tarnybos vadovas Viktoras Šendrikas remia Ukrainoje kariaujantį Rusijos futbolo sirgalių batalioną „Espanjola“.

Kaip rašo „Ukrinform“, tai pranešė leidinys „Važnyje istorii“, remdamasis trimis Šendriką pažįstančiais šaltiniais.

„Espanjolą“ kūrė sirgaliai, daugiausia „Spartako“ gerbėjai, vėliau į procesą įsijungė Rotenbergai, ketindami įsigyti privačią karinę kompaniją. Dabar daugelis didelių bendrovių steigia savo privačias armijas, ir broliai nori „Espanjolos“ pagrindu sukurti savo privačią armiją“, – sakė šaltinis.

Jo duomenimis, Šendrikas buvo įpareigotas imtis šio projekto, nes ilgai dirbo Rotenbergų apsaugos tarnyboje, kita vertus, jis tarnavo FSB specialiajame dalinyje „Vympel“.

Iš tiesų, Šendrikas tarnavo ir varė verslą su Arkadijumi ir Borisu Rotenbergais, Rusijos oligarchais, artimais RF prezidentui Vladimirui Putinui. Nuo 2016 metų jis dirba Rusijos geležinkelių saugumo tarnybos viršininku.

„Važnyje istorii“ teigia, kad Rotenbergai, kurių kompanijos yra tarp pagrindinių Rusijos geležinkelių rangovų, padėjo Šendrikui patekti į šios valstybinės įmonės vadovybę. Be to, pasak leidinio, 2021 metais valdininkas uždirbo daugiau nei 2 milijardus rublių (22 milijonus dolerių).

Batalionas „Espanjola“ priklauso Rusijos gynybos ministerijos kontroliuojamai privačiai karinei kompanijai „Redut“.  Anksčiau teroristinė formuotė „Espanjola“ buvo bataliono „Vostok“ struktūros dalis kaip Rusijos futbolo sirgalių savanorių būrys.

„Espanjolos“ sudėtyje – žvalgybos, šturmo, artilerijos, radioelektroninės kovos, bepiločių orlaivių, snaiperių daliniai. „Važnyje istorii“ teigė, kad „Espanjola“ verbavo moteris į šturmo būrius karui Ukrainoje.

Kaip anksčiau rašė „Ukrinform“, sausį apie privačią armiją „Espanjola“ taip pat pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba. Tada buvo akcentuojama, kad aktyvų verbavimą į „Espanjolą“ finansuoja valdžios partija „Vieningoji Rusija“.

 

Stasys Gimbutis
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!