- Reklama -
Rusijos vežėjams duotas politinis nurodymas - nuo 2020-ųjų visi rusiški kroviniai turi apeiti Pabaltijo uostus. kremlin.ru nuotr.
Rusijos vežėjams duotas politinis nurodymas – nuo 2020-ųjų visi rusiški kroviniai turi apeiti Pabaltijo uostus. kremlin.ru nuotr.

Rusijos vadovybė stambiausiems pervežėjams iškėlė politinį uždavinį – iki 2020 metų visi be išimties rusiški kroviniai turi aplenkti Pabaltijo uostus. Esą pilnai uždraudus rusiškų krovinių tranzitą, Pabaltijo šalyse įvyks demografinė katastrofa, ir taip Rusija paspartins Pabaltijo valstybių „mirtį“.
Kaip praneša Rusijos žiniasklaida, tokią Rusijos vadovybės politinę užduotį – uždrausti rusiškų krovinių tranzitą per Pabaltijo valstybes – stambiausiems šalies vežėjams perdavė buvęs Rusijos prezidento V.Putino administracijos vadovas S.Ivanovas. Jis vežėjams perdavė tokį Kremliaus nurodymą: visi rusiški kroviniai, kurie atvyksta į Lietuvos, Latvijos ir Estijos uostus, nuo 2020 metų turi būti perorientuoti į Rusijos uostus. „Nė vienas rusiškas krovinys kito dešimtmečio pradžioje negali keliauti per Lietuvą, Latviją ir Estiją“, – įspėjo vežėjus S.Ivanovas.
Kaip rašoma Rusijos žiniasklaidoje, stambiausi šalies vežėjai jau vykdo Rusijos vadovybės politinę užduotį. „Vykdydami valstybinį nurodymą, mes perorientuojame savo krovinių srautus iš Ventspilio, Rygos į Ust-Lugą, Primorską ir Novorosijską. Jeigu pernai ten buvo perkrauta apie 9 mln. tonų naftos, tai šitais metais – 5 mln. tonų. Iki 2018 metų, artimiausiu laiku, mes sumažinsime krovinių srautą į Pabaltijį iki nulio“, – pareiškė naftos kompanijos „Transneft“ prezidentas N.Tokarevas.
Teigiama, kad jeigu anksčiau visus ryšius su Rusija nutraukinėdavo Pabaltijys, tai dabar tuos ryšius sąmoningai nutrauks Rusija. Neslepiama, kad tai – keršto planas Pabaltijui už remiamas Vakarų sankcijas Rusijai. Tik neva Rusijai tos sankcijos esminės žalos nepadarė, tuo tarpu Rusijos sankcijos esą Lietuvai, Latvijai ir Estijai „padės greičiau numirti“.
Skelbiama, kad po Vakarų sankcijų Rusijai panaikinimo Rusija atstatys ekonominius santykius ne su visomis ES valstybėmis. „Latvijos, Lietuvos ir Estijos tame sąraše nebus“, – rašoma rusiškoje žiniasklaidoje.
Joje svarstoma, kad Pabaltijo valstybėms apskritai turėtų būti uždraustas bet koks patekimas į Rusijos rinką. Neva iš tų pinigų, kuriuos Rusija mokėjo Latvijos valstybei ir latvių oligarchams už krovinių pervežimą Latvijos geležinkeliu ir finansinių operacijų aptarnavimą Latvijos bankuose, po to buvo finansuojami Latvijos ultra-dešinieji, raginę deportuoti visus rusakalbius ne Latvijos piliečius užplombuotais vagonais iš Latvijos; o iš tų pinigų, kuriuos uždirbdavo Lietuvos pieno perdirbėjai, pardavinėję lietuvišką pieno produkciją Maskvoje ir Sankt-Peterburge, vėliau esą buvo finansuojama „landsbergistų“ partija, kurios nariai reikalavo izoliuoti Rusiją nuo Europos ir blokavo bevizio režimo tarp Rusijos ir ES įvedimą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!