S. Šoigu: Vakarai turi liautis siekti Rusijos strateginio pralaimėjimo

0
178

Maskva, pasak Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu, tam tikromis sąlygomis yra pasirengusi deryboms dėl Ukrainos karo sureguliavimo ir tolesnio „koegzistavimo“ su Vakarais, praneša agentūra „Reuters“.

Bet kokiu atveju Vakarų šalys turi liautis siekti Rusijos strateginio pralaimėjimo, pabrėžė S. Šoigu Kinijoje vykstančiame karinės diplomatijos forume „Xiangshan“. Taip pat esą svarbu „užtikrinti lygiaverčius santykius tarp visų branduolinių galybių ir nuolatinių JT Saugumo Tarybos narių, kurioms tenka ypatinga atsakomybė už taikos ir globalaus stabilumo palaikymą“.

S. Šoigu kaltino Vakarų valstybes siekiant išplėsti karą Ukrainoje į Azijos ir Ramiojo vandenyno regioną. NATO, anot jo, slepia savo ginkluotųjų pajėgų telkimą Azijos ir Ramiojo vandenyno regione, „demonstratyviai siekdama dialogo“, ministrą citavo rusų naujienų agentūra TASS.

NATO šalys esą skatina ginklavimosi varžybas regione ir stiprina savo karinį buvimą bei karinių pratybų dažnį ir apimtis. Rusija nemažins branduolinio ginklo panaudojimo slenksčio, pažymėjo S. Šoigu. Tačiau Rusijos sprendimas atšaukti branduolinių bandymų uždraudimo sutarties ratifikavimą, anot jo, nereiškia susitarimo pabaigos.

Rasa Strimaitytė
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama
- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!