V. Putinas: JAV politika Artimuosiuose Rytuose patyrė nesėkmę

0
252
Vladimiras Putinas. kremlin.ru nuotr.
- Reklama -

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, pirmą kartą viešai reaguodamas į teroristinės grupuotės „Hamas“ atakas prieš Izraelį, pareiškė, kad JAV Artimųjų Rytų politika patyrė nesėkmę.

„Tai akivaizdus Jungtinių Valstijų, kurios bandė monopolizuoti reguliavimą Artimuosiuose Rytuose, politikos nesėkmės pavyzdys“, – pareiškė V. Putinas antradienį Maskvoje susitikęs su Irako ministru pirmininku Mohammedu al-Sudaniu.

JAV, anot V. Putino, nesistengė ieškoti kompromisų, kurie būtų priimtini abiem pusėms. Priešingai, jos stūmė savo įsivaizdavimus, kaip išspręsti konfliktą ir darė spaudimą abiem pusėms.

Vašingtonas esą nei atsižvelgė į pagrindinius palestiniečių tautos interesus, nei siekė, kad būtų įgyvendinta JT rezoliucija dėl suverenios nepriklausomos Palestinos valstybės sukūrimo.

V. Putinas, kuris pats kariauja naikinantį karą Ukrainoje, paragino konflikto šalis Artimuosiuose Rytuose atsižvelgti į civilius gyventojus. Civilių aukų skaičius turi būti sumažintas iki nulio, jei tai įmanoma, kalbėjo karo nusikaltimais kaltinamas Rusijos prezidentas.

M. al-Sudanis susitikime sakė, kad eskalacija Artimuosiuose Rytuose sunaikins Gazos Ruožą.

„Įvykiai Palestinoje yra sudėtingi ir pavojingi, – kalbėjo jis. – Tai natūralus rezultatas to, kad Izraelis vis pažeidinėdavo palestiniečių teises. Tarptautinė bendruomenė tylėjo, nevykdė savo įsipareigojimų pagal tarptautiniu mastu pripažintas rezoliucijas“.

Rusijos vadovybė palaiko kontaktus su abiem konflikto pusėmis ir pasiūlė paramą sprendžiant konfliktą.

Rasa Strimaitytė
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!