V. Putinas pareiškė, kad esą Ukraina buvo paruošusi „langą“ teroristams iš „Crocus City Hall“

0
146
- Reklama -

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad esą Ukraina pasienyje buvo paruošusi „langą“ asmenims, įtariamiems teroro aktu netoli Maskvos esančioje koncertų salėje „Crocus City Hall“, priimti.

Jis tai tvirtino šeštadienį kreipdamasis į Rusijos gyventojus, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Jie mėgino pasprukti ir judėjo link Ukrainos, kur, preliminariais duomenimis, jiems buvo paruoštas langas iš Ukrainos pusės valstybinei sienai kirsti“, – sakė V. Putinas.

Anot jo, visi keturi tiesioginiai teroristinio išpuolio vykdytojai, šaudę ir žudę žmones, „rasti ir sulaikyti“.

Pasak Kremliaus šeimininko, Rusijos jėgos struktūros aiškinasi, kas aprūpino teroristus transportu, numatė pabėgimo kelius, paruošė slėptuves su ginklais ir šaudmenimis.

V. Putinas pagrasino, jog teroristinio išpuolio „organizatoriai ir užsakovai“ bus nubausti, „kad ir kas jie būtų, kad ir kas jiems vadovautų“.

Rusijos vadovas iš esmės pakartojo ankstesnius FSB pareiškimus, kuriuose teigiama, kad esą teroristai planavo kirsti Rusijos ir Ukrainos sieną bei turėjo ryšių Ukrainos pusėje.

Rusijos opozicijos žurnalistas Aleksandras Pliuščevas atkreipė dėmesį į tai, jog pirmuosiuose žiniasklaidos pranešimuose buvo teigiama, kad automobilis su teroristais buvo sustabdytas už 16 km nuo Baltarusijos – Briansko srities Tioplo kaime. Tačiau vėliau Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Aleksandras Chinšteinas nurodė kitą automobilio sulaikymo vietą – Briansko srities Chacunės kaimą. Pasak „Telegram“ kanalo ASTRA, nuo jo iki Ukrainos apie 153 kilometrus, o iki Baltarusija – 250.

Kaip anksčiau pranešė Rusijos žiniasklaida, penktadienio vakarą prieš grupės „Piknik“ koncertą trys penki „vyrai maskuojamąja apranga“ įsiveržė į koncertų salės „Crocus City Hall“ parterį ir paleido ugnį iš automatų. Jie taip pat naudojo sprogmenis ir padegė pastatą.

Rusijos Tyrimų komiteto duomenimis, kovo 22 d. netoli Maskvos esančioje koncertų salėje „Crocus City Hall“ per teroro aktą žuvo 115 žmonių. Rusijos propagandistė Margarita Simonian ir „Telegram“ kanalai praneša, kad žuvo 143 žmonės. Kanalas „112“ rašo apie 150 žuvusiųjų. Manoma, kad aukų skaičius gali dar labiau išaugti.

Stasys Gimbutis
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama
- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!