- Reklama -

Prezidentūros nuotr.
Prezidentūros nuotr.
Prezidentūros nuotr.
Prezidentūros nuotr.

Tęsdama Atvirų erdvių renginius, Prezidentūra miesto gyventojus ir svečius pakvietė į naujos parodos atidarymą. Sekmadienio popietę Kolonų salėje buvo pristatyta paroda „Lugano ežero pakrančių menininkų palikimas Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje”.

Kelis šimtus metų dešimtys Šveicarijos menininkų dirbo ir kūrė LDK, palikdami gilius iki šiol išlikusius pėdsakus apie pusšimtyje vietovių.

Parodoje – ekspozicija virtęs dviejų žmonių, fotografo M.Ambrazo ir mokslininko R. Kamuntavičiaus, vykdytas darbas. Tūkstančiai sukartų kilometrų Italijos, Šveicarijos, Baltarusijos, Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos keliais, šimtai nufotografuotų architektūros paminklų bei dvejus metus Italijos, Šveicarijos Lenkijos ir Lietuvos archyvuose rinkta istorinė medžiaga.

Prezidentūroje rengiama paroda – tai dalis projekto „Lietuva- Šveicarija: atstatant šimtmečius trukusį ekonominį ir kultūrinį bendradarbiavimą”.

Projektą pristatydamas LR garbės konsulas Šveicarijoje, Tičino kantone Gintautas Bertašius pabrėžė, jog šį regioną ir Lietuvą nuo seno jungia kultūrinės ir ekonominės sąsajos.

Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės instituto direktorius VDU docentas dr. Rūstis Kamuntavičius papasakojo apie atliktus istorinius tyrinėjimus, padarytus atradimus ir trumpą istoriją, kuri bus publikuojama knygoje.

Koncertavo Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos senosios muzikos ansamblis „Lirum”, vadovė Auksė Stankevičienė.

Parodą kartu su miestiečiais apžiūrėjo ir užsienio valstybių ambasadų atstovai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!