- Reklama -
A.Kubilius, I.Šimonytė, V.Lansbergis. TS-LKD nuotr.
R.Alekna. TS-LKD nuotr.
TS-LKD nuotr.

Šiandien Vilniuje posėdžiavusi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų taryba prisiminė lemtingus kovos už laisvę – Sausio tryliktosios – įvykius, jų sąsajas su šių dienų vykdoma politika, apžvelgė pastarųjų trijų metų darbo rezultatus, patvirtino dalį kandidatų į Seimą vienmandatėse apygardose šį rudenį vyksiančiuose rinkimuose.

Įkvėptas Sausio tryliktosios nuotaikų, tarybos narius su pergalės ir apgintos laisvės diena sveikinęs TS-LKD pirmininkas, premjeras Andrius Kubilius pastebėjo, kad partijos darbai ir siekiai kyla iš Sausio tryliktosios idealų ir tuo metu užsibrėžtų tikslų.

„Esame Kovo 11-osios ir Sausio 13-osios karta. Kas mes esame dabar ir ką mes dabar darome šaknis arba tam tikrus labai panašius principus galima matyti tame, kas buvo daroma prieš 21 metus. Iš to kyla labai aiškus mūsų pačių atsakomybės supratimas“, – teigė A. Kubilius.

Pasak A. Kubiliaus, per trejus darbo metus valdžioje TS-LKD įgyvendino atsakingą ir patikimą politiką.

„Atsakinga ir patikima politika randasi tada, kai žinai, ką reikia daryti, kai tiki tuo ką darai ir kai turi stuburą padaryti tai, kuo tiki, nepaisant kritikos, kartais destruktyvaus oponavimo. Toks tikėjimas remiasi, visų pirma, labai aiškiomis vertybėmis ir, antra, žinojimu, kas vyksta pasaulyje, kas vyksta Lietuvoje ir ką toliau turime daryti. Atsakinga politika gimsta iš karštų širdžių, šalto proto, tvirto stuburo ir švarių rankų. Tokia partija mes ir esame. Sausio 13-ąją kovojome lygiai taip pat iš tikėjimo ir įsitikinimo, kad tai ką darome – teisinga“, – kalbėjo partijos lyderis.

Pasak A. Kubiliaus, atsakinga ir patikima politika davė tą rezultatą, kurį šiandien turime: suvaldyta viena iš giliausių krizių, pastebimas ekonomikos augimas, kuris palyginus su kitomis Europos valstybėmis yra vienas iš sparčiausių, atstatytos pensijos, Europos Sąjungos lėšos, kurių įsisavinimas sparčiausias tarp visų ES valstybių. „Tai svarbiausi įrodymai, kad atsakinga politika pasiteisino, kad tokia politika yra tai, ką aš drįstu vadinti patikima politika.“

Anot TS-LKD pirmininko, tikėjimas suteikia drąsos ir ryžto įveikti net ir sunkiausius iššūkius. Vienas jų – ilgas ir nelengvas energetinės nepriklausomybės kelias.

„1990 metais mes gavome laisvę todėl, kad ekonominė ir politinė sovietų imperija mums padedant savaime byrėjo, bet energetinė imperija išliko dar visus dvidešimt metų. Sausio 13-ąją įgyvendinome Rusijos sulaikymo strategiją prie parlamento ir televizijos bokšto, dabar Rusijos sulaikymo strategiją įgyvendiname Energetikos ministerijoje, Seime ir prezidentūroje, remdami labai svarbius energetinės nepriklausomybės projektus. Matydamas tai, kas vyksta pasaulyje ir Europoje, matydamas tai, ką mums sekasi įgyvendinti, galiu padaryti paprastas išvadas – paskutinė imperija žlunga. Mes tikrai pasieksime energetinę nepriklausomybę“, – kalbėjo premjeras.

Anot A. Kubiliaus, Lietuva apsivalo. Išvalytas partijų finansavimas. Vyriausybė kartu su Prezidente neišsigando Leo, nepabūgo Snoro, nebijo Gazpromo ir tokio smulkaus dalyko, kaip Gariūnai (nuo gegužės 1 dienos Gariūnuose bus įvesti kasos aparatai). „Per tris metus parodėme, kad nebijome valyti pačius didžiausius susikaupusius purvus, lygiai taip pat turime pasiekti, kad ir smulkmenose būtų žymiai daugiau švaros, ir čia mes būtumėm tokie pat ryžtingi ir įsitikinę.“

Partijos pirmininkas kalbą baigė raginimu siekti pergalės Seimo rinkimuose. „Mūsų siekis – atsakingos ir patikimos politikos tęstinumas iki ir po rinkimų. Kas, jei ne mes – todėl turime laimėti rinkimus“, – kalbėjo A. Kubilius.

Į tarybos narius kreipėsi TS-LKD Politikos komiteto pirmininkas, Europos parlamento narys prof. Vytautas Landsbergis, TS-LKD pirmininko pirmoji pavaduotoja, Seimo pirmininkė Irena Degutienė, Krikščionių demokratų lyderis Valentinas Stundys, TS-LKD pirmininko pavaduotoja, Krašto apsaugos ministrė Rasa Junkevičienė, Prezidiumo narys, Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, Prezidiumo narys, Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, Prezidiumo nariai Vilija Aleknaitė Abramikienė, Vitas Matuzas, Arvydas Anušauskas, Rimantas Jonas Dagys, Seimo TS-LKD frakcijos seniūnas Jurgis Razma. Apie ateities iššūkius kalbėjo finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

Taryba patvirtino 31 iš 71 kandidatą į Seimą vienmandatėse apygardose. Kiti kandidatai bus tvirtinami kitame tarybos posėdyje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!