- Reklama -

Kokius faktus, "besipiktindamas ugniagesių reforma", slepia socdemų vedlys A.Butkevičius? KK nuotr.

Prieš porą savaičių visą Lietuvą sukrėtė nelaimė Tytuvėnų bažnyčioje ir vienuolyne. Kas ten atsitiko ir ką praradome, žino kiekvienas.

Politikuoti pasinaudojant nelaime, nesvarbu, kokia ji būtų, nėra padoru. Bet nieko stebėtina, kad šiuo įvykiu savo interesams puolė pasinaudoti socialdemokratai. Vidaus reikalų ministras R. Palaitis piktinasi tuo, kad socdemų pirmininkas A. Butkevičius (cituoju): „Tėškė netiesioginius kaltinimus dėl ugniagesių reformos. Ir netgi leido sau suformuluoti mintį, kad jeigu ne reforma, Tytuvėnų vienuolyno nelaimės nuostoliai galėjo būti mažesni.“

Socdemų vedlys taip kalbėdamas, matyt, galvoje turėjo netoli Tytuvėnų esančios Kiaunorių gyvenvietės ugniagesių likimą. A. Butkevičius puikiai žino, ką sako, bet matyt, sąmoningai nutyli kai kuriuos faktus. Praėjusį rudenį, Kelmės rajono savivaldybės tarybos posėdyje, socialdemokratai vedini mero K. Arvasevičius ypač atkakliai įtikinėjo tarybos narius, kad šią tarnybą reikia likviduoti, nes savivaldybei nuostolinga ją išlaikyti. Esą į per mažai gaisrų ugniagesiai išvykstą. Neįsiklausyta ir į Kiaunorių bendruomenės pirmininkės nuomonę, į tarybos narių siūlymus neskubėti, viską pasverti ir gerai pagalvoti, ar verta tai daryti. Todėl A. Butkevičiaus pasisakyme stinga nuoseklumo – piktinasi ugniagesių tarnybų „naikinimu“, kai Kelmės rajone už atokios rajono gyvenvietės tarnybos uždarymą balsuoja patys socialdemokratai, stumiami savo mero ir administracijos direktoriaus, buvusio Kelmės socdemų vadovo Z. Mačerniaus.

A. Butkevičiaus pasisakymas kelia tam tikrų minčių, kad sąmoningai yra bandoma nukreipti dėmesį nuo kai kurių dalykų. Jau pora metų Kelmės r. savivaldybės tarybos TS-LKD frakcija aktyviai domėjosi viešosios įstaigos „Tytuvėnų piligrimų centras“ veikla, kurioje ryškus vietinių socialdemokratų pėdsakas. Paaiškėjo, kad beveik tris metus be tarybos suteikto įgaliojimo savivaldybės interesus atstovavo tuometinis mero pavaduotojas, socialdemokratas Z. Mačernius. Balsuodavo dalininkų susirinkimuose, priiminėdavo sprendimus, nors tam neturėjo teisės. Didelių pastangų dėka pavyko įtikinti tarybą suteikti įgaliojimą, kad galėtų teisėtai atstovauti. Praėjusiais metais, vėl po tam tikro vilkinimo atstovu „Tytuvėnų piligrimu centre“ buvo paskirtas meras socialdemokratas K. Arvasevičius, nors opozicija siūlė atstovauti savivaldybę mero pavaduotoją liberalcentristą K. Bilių.

Nuolat susidomėjimą keldavo ir jau keletą metų laikinai viešosios įstaigos direktoriaus pareigas einančio, taip pat socialdemokrato, P. Jurkaičio veikla. Pavyzdžiui, prieš dvejus metus taryba buvo apmulkinta – paskyrė centrui 6 tūkst. litų knygoms pirkti, esą jos bus platinamos turistams, bet nusprendžiama pirkti dviračius ir juos nuomoti. Savivaldybė sumoka už „Tytuvėnų piligrimų centro“ tinklalapio sukūrimą, bet jis tinkamai netvarkomas ir neapskaitomas. Negano to, jame P. Jurkaitis reklamavo savo verslą – baidarių nuomos paslaugas. Pernai Kontrolės komiteto dėmesį patraukė malkų pirkimo piligrimų centrui istorija. Todėl pastaruoju metu viešumoje pasirodžiusi kai kurių oficialių asmenų nuomonė, kad viešosios įstaigos „Tytuvėnų piligrimų centras“ veikla kelia tam tikrų abejonių, kelmiškius ir tytuvėniškius nelabai nustebino – seniai buvo žinoma, kad kažkas ten yra ne taip.

Egidijus Ūksas – Kelmės r. savivaldybės tarybos narys, TS-LKD frakcijos seniūnas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!