- Reklama -

LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentūros nuotr.

Artėjant Vasario 16-ajai Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ragina šalies gyventojus deramai ir išradingai paminėti Valstybės atkūrimo dieną, kad ji taptų ypatinga tautos švente.

„Vasario 16-oji – mūsų laisvės ir vienybės diena. Prisimindami mus vienijančias vertybes ir tradicijas bei iškiliausius savo krašto žmones, paverskime šią dieną ypatinga ir originalia švente savo šeimai, draugams ir bendruomenei”, – sako šalies vadovė.

Pasak Prezidentės, net ir negalėdami laisvai švęsti Vasario 16-osios, tautiečiai sugalvodavo originalių būdų paminėti šią dieną. Ir dabar, kai esame laisvi švęsti Valstybės atkūrimo dieną, kasmet šalyje atsiranda vis daugiau iniciatyvių žmonių ir idėjų paminėti Vasario 16-ąją.

Kauno istorinė Prezidentūra šiemet rengia akciją „Pasveikinkit vieni kitus”, o Nemuno saloje aitvarais bus skraidinama 400 kvadratinių metrų dydžio Lietuvos trispalvė. Prienuose inicijuojama visuotinė tautinės juostos audimo akcija „Išauskime miestui juostą”. Šiauliuose specialiai Valstybės atkūrimo dienai paminėti sukurti atvirukai, o miesto autobusuose poeto Jono Krikščiūno-Jovaro poeziją skaitys ir su švente keleivius sveikins Šiaulių dramos teatro aktoriai.

Prezidentės iniciatyva naują tradiciją Vasario 16-ajai paminėti pradeda ir šalies kompozitoriai, planuodami kasmet šiai progai sukurti po naują specialų kūrinį. Šiemet Vasario 16-osios iškilmes vainikuosiančiame Prezidentės globojamame koncerte pirmą kartą bus atlikti kompozitoriaus Lino Rimšos specialiai Vasario 16-ajai sukurti kūriniai „Cantus” ir „Anemus”. Koncerto bilietų galima įsigyti Filharmonijos kasose. Visos už bilietus surinktos lėšos bus skirtos talentingiems jauniesiems muzikams remti.

Lietuvos Respublikos Prezidentė vasario 16 dieną taip pat dalyvaus jau tradicija tapusiuose renginiuose: iškilmingoje Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonijoje S. Daukanto aikštėje ir Nepriklausomybės akto signatarų atminimo pagerbimo ceremonijoje Rasų kapinėse. Po pietų šalies vadovė dalyvaus Vilniaus arkikatedroje bazilikoje aukojamose šv. Mišiose ir apdovanos Nacionalinės premijos laureatus.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!