- Reklama -
Prokurorai nežino, kaip susidoroti su pedofilų klaną pajudinusia teisėja N.Venckiene - Kauno apygardos prokuratūros vyr.prokurorui K.Betingiui užkliuvo teisėjos kompiuteryje buvusių failų pavadinimai (KK nuotr.)

Kauno apygardos prokuratūra, per metus nesugebėjusi ištirti Drąsiaus Kedžio dukrelės prievartavimo bylos ir atlikti mergaitės bei įtariamojo pedofilija Andriaus Ūso atpažinimo, ir, kaip nustatė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas, vilkinusi šią bylą, visas pastangas nukreipė į susidorojimą su pedofilijos klano ramybėje nepaliekančia Drąsiaus Kedžio seserimi – teisėja Neringa Venckiene.

Kaip rodo „Karšto komentaro“ turima Kauno apygardos prokuratūros vyr.prokuroro K.Betingio skundo Kauno apygardos teismo pirmininkui A.Miliniui kopija, Kauno prokurorai, užuot dėję visas pastangas išsiaiškinti, kur yra Drąsius Kedys ir apskritai ar jis yra gyvas, užuot tyrę teisėjo J.Furmanavičiaus bei V.Naruševičienės nužudymus, visą tą laiką labai skrupulingai tyrė … failų pavadinimus teisėjos Neringos Venckienės kompiuteryje.

„Dalis proceso dalyvių, kurių atžvilgiu yra ruošti apžiūros metu rasti dokumentai, yra įvardinti nepagarbiais, asmenį žeidžiančiais pavadinimais, kas sąlygoja nepagarbų skundus rašiusio asmens, šiuo atveju teisėjos N.Venckienės, nusistatymą kitų proceso dalyvių atžvilgiu“, – savo skunde A.Miliniui rašo Kauno apygardos prokuratūros vyr.prokuroras K.Betingis, prašydamas įvertinti teisėjos N.Venckienės etiką.

Be to, K.Betingiui užkliuvo ir tai, kad N.Venckienės kompiuteryje rasti prašymai, skundai, pareiškimai, atsiliepimai ir kiti dokumentai, parašyti N.Venckienės brolio Drąsiaus Kedžio vardu.

„Šituo aiškiai buvo pažeistas teisėjos imunitetas“, – „Karštam komentarui“ sakė keli nenorintys būti įvardinti teisėjai. Jų nuomone, šiuo atveju turi būti svarstoma ne teisėja N.Venckienė, bet pats prokuroras K.Betingis.

„Kas prokuratūrai leido tirti teisėjos kompiuteryje esančių dokumentų turinį ar failų pavadinimus? Nuo kada prokuratūra tiria failų pavadinimus? Nuo kada failų pavadinimai yra teisėjo etikos mato vienetas? Jie galėjo tik apžiūrėti kompiuterį“, – tokią nuomonę apie K.Betingio skundą teisėjos N.Venckienės atžvilgiu išsakė keli teisėjai.

„Karšto komentaro“ inf.

2009-12-10

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!