- Reklama -
Politiniai sukčiai: net ir nepatekęs į Seimą, A.Paulauskas liko ištikimas valdžios klanui - prie Seimo socialliberalai mitingavo prieš pensijų mažinimą, o per balsavimą Seime socialliberalų atstovas pasielgė taip, kaip reikėjo valdančiajai opozicijai - balsavime tiesiog nedalyvavo (KK nuotr.)

Prieš pensijų mažinimą žadėję balsuoti „Vienos Lietuvos“ frakcijos nariai ir socialliberalų atstovas Seime „išdūrė“ savo rinkėjus ir visus pagyvenusius Lietuvos žmones, nes dėl jų nedalyvavimo balsavime dėl Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo, Seime minimalia balsų persvara buvo pritarta pensijų ir socialinių išmokų mažinimui. Opozicijai neužteko vos trijų balsų, kad įstatymui nebūtų pritarta.

„Balsavimo dėl socialinių išmokų mažinimo metu Seimo salėje buvo daug „Vienos Lietuvos“ frakcijos narių, pavyzdžiui: Rokas Žilinskas, Aleksandras Sacharukas ir Zita Užlytė, tačiau jie nesiregistravo ir balsavime nedalyvavo, todėl iš 11 frakcijos narių balsavo tik 6. Labai nustebino ir mišriai Seimo frakcijai priklausančio socialliberalų atstoto Valerijaus Simuliko elgesys — Seimo posėdžių salėje jis pasirodė tik po lemiamo balsavimo. Jeigu šie žmonės balsuotų prieš įstatymą arba bent susilaikytų, pensijos ir socialinės išmokos dabar nebūtų sumažintos“, — sako Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys.

Darbiečiai įsitikinę, kad už savo neatsakingą elgesį pensininkus apgavę parlamentarai turi prisiimti atsakomybę prieš visus Lietuvos žmones. „Mums nesuprantama, kodėl visur trimituojantys apie savo paramą pensininkams „Vienos Lietuvos“ frakcijos nariai atsakingu momentu taip veidmainiškai pasielgė, tačiau socialliberalų atstovo elgesys yra tiesiog pribloškiantis. Naujoji sąjunga buvo aktyvi visų pensininkų mitingų organizatorė, pats V. Simulikas dalyvavo vakarykščiame mitinge prie Seimo, o lemiamu momentu tiesiog išnyko iš Seimo salės. Tai rodo, kad vienintelis šios partijos tikslas buvo savireklama, o realiai pensininkų teisės jiems nerūpi“, — mano V. Gapšys.

Darbo partijos frakcijos nariai kreipsis į šalies prezidentę Dalią Grybauskaitė, prašydami vetuoti šį diskriminacinį ir galimai antikonstitucinį įstatymą.

KK inf.

2009-12-08

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!