- Reklama -

Kodėl dėl K.Betingio labiausiai panikuoja D.Mockaus žiniasklaida? KK nuotr.

Apie kokį prokuratūros sistemos atsinaujinimą galima kalbėti, jeigu apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro poste asmuo sėdi daugiau nei dešimt metų ir dar penkerius metus nori sėdėt? Kur šitoje vietoje yra rotacijos siekiamybė? Juk nieko panašaus nėra. Tačiau toks noras dešimtmečiais sėdėti atitinkamame poste yra labai panašus į asmens suaugimą su postu, su kėde, kas sistemai tikrai nėra tyro oro gurkšnis – veikiau stovintis pelkės vanduo ar kažkas panašaus.

Tai, kad Kęstutis Betingis parašė pareiškimą išeiti iš prokuratūros sistemos apskritai – nes generalinis prokuroras atsisakė pratęsti jo „suaugimo“ su Kauno apygardos prokuratūros vyr.prokuroro kėde terminą dar 5 metams, logiškai suprantamas. Nes praėjusią savaitę iš savo posto turėti „kristi“ Darius Valys. Bet „pučas“ Seime nepavyko, Valys nekrito. O nekritęs, K.Betingiui pasiūlė žemesnes pareigas. Logiška, kad net ir žemesnėse pareigose būnant nėra garantijų, kad Seimas tą Darių Valį, kurį palaiko Prezidentė, išvers. Tai ir parašė Kęstutis Betingis pareiškimą.

Ir visai nebūtų nuostabu, jeigu K.Betingis, išėjęs iš sistemos, pvz., pas kokį Darių Mockų (arba kokioje „Kamestoje“) pradėtų dirbti. Nes, jeigu atkreiptumėte dėmesį, tai tas K.Betingio klausimas žiniasklaidoje nėra esminė tema. Išskyrus, aišku, Dariaus Mockaus valdomam koncernui priklausančias žiniasklaidos priemones: ten dėl K.Betingio kadencijos Kauno apygardos prokuratūros vyr.prokuroro poste nepratęsimo sukelta tokia isterija, tokia psichozė, kad, atrodo, ne K.Betingio posto klausimas spręstųsi, bet kokia nors D.Mockaus buvusio verslo partnerio Kaune Antano Gureckio privedimo prie savižudybės byla.

Taigi, stebint, kaip D.Mockaus žiniasklaidos priemonės ir jo nevienareikšmiškai vertinami parankiniai, susiblokavę su kito oligarcho – „Senukų“ šefo valdoma žiniasklaidos priemone, puola D.Valį dėl K.Betingio bei daro iš K.Betingio auką, kyla klausimas: gal iš tiesų A.Gureckio našlė teisi, po vieno teismo posėdžio išsakiusi nuomonę, jog jai susidaręs įspūdis, kad K.Betingis – tai D.Mockaus advokatas? Nes dėl ko dar būtų šitaip puolamas generalinis prokuroras, patraukęs iš po K.Betingio Kauno apygardos prokuratūros vyr.prokuroro kėdę, kurioje K.Betingis išsėdėjo daugiau nei 10 metų?

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!