- Reklama -

STT. KK nuotr.

Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisija (toliau – Komisija), atlikusi išsamų tyrimą, priėmė sprendimą dėl žiniasklaidos priemonėse pasirodžiusios informacijos apie neva STT pareigūnų vykdytas provokacijas prieš žinomus šalies politikus.

Komisijos nariai, išklausę piliečio T. Biknevičiaus pateiktus pokalbių su STT pareigūnais garso įrašus ir išanalizavę kitą jiems pateiktą informaciją, visais balsais konstatavo, kad nėra jokių duomenų apie STT pareigūnų neteisėtus veiksmus, t. y. pareigūnai nei patys vykdė provokacijas, nei skatino kitus asmenis tai daryti.

Greitas, konstruktyvus ir nešališkas Komisijos tyrimas parodė kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės efektyvumą siekiant išsiaiškinti objektyvią tiesą ir užkirsti kelią galimoms spekuliacijoms dėl neva pareigūnų neteisėtų veiksmų ir žmogaus teisių pažeidimų.

Paskelbtas Komisijos sprendimas taip pat sustiprina STT anksčiau išsakytą nuomonę, kad klaidinančios, tikrovės neatitinkančios ir tyrimo metu nustatytoms aplinkybėms prieštaraujančios informacijos skleidimas visuomenės informavimo priemonėse yra dažnai pasitaikanti įtariamųjų gynybinė pozicija, bandymas sukelti visuomenėje emocinį rezonansą menkinant STT veiklą kovojant su korupcija ir siekiant iš anksto daryti spaudimą baudžiamąją bylą nagrinėsiančiam teismui.

STT inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!