- Reklama -
E.Vareikis dėl generalinio prokuroro prašyme esančių žodžių "suimti ar kitaip suvaržyti laisvę" nekėlė panikos ir nepabėgo iš Lietuvos. KK nuotr.

Seimas vadovaudamasis Konstitucija, Seimo statutu, tenkindamas generalinio prokuroro teikimą ir atsižvelgdamas į Seimo laikinosios tyrimo komisijos sutikimą, sutiko, kad Seimo narys Egidijus Vareikis būtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas ar kitaip suvaržyta jo laisvė.

Už Seimo rezoliuciją „Dėl sutikimo Seimo narį Egidijų Vareikį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę“ (projektas Nr. XIIP-729) balsavo 84 Seimo nariai, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė 10 parlamentarų.

Duoti sutikimą Seimo narį E. Vareikį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę pasiūlė Seimo laikinoji tyrimo komisija. „Komisija 2013 m. birželio 18 d. posėdyje išklausė Seimo nario Egidijaus Vareikio informaciją apie vykstantį baudžiamąjį procesą dėl fizinio skausmo sukėlimo smurtaujant artimoje aplinkoje. Seimo narys E. Vareikis pripažįsta savo kaltę dėl fizinio skausmo sukėlimo smurtaujant artimoje aplinkoje ir prašo leisti jį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę“, – teigiama laikinosios tyrimo komisijos pažymoje.

Birželio 13 d. generalinis prokuroras D. Valys kreipėsi į Seimą dėl sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį Egidijų Vareikį. Kaip teigė generalinis prokuroras, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad gegužės 4 d. E. Vareikis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, savo namuose Vilniaus rajone sukėlė savo sutuoktinei fizinį skausmą, t. y. padarė nusikaltimą numatytą Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 1 dalyje.

Seimo statutas nustato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė, išskyrus atvejus, kai jis užtinkamas bedarantis nusikaltimą (in flagranti). Šiais atvejais generalinis prokuroras apie tai nedelsdamas praneša Seimui.

LRS inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!