- Reklama -

Seimo narys R.Dagys. KK nuotr.

“Vyriausybė neatsižvelgė į 18 Seimo narių iš skirtingų Seimo frakcijų teiktus Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo papildymo 7 straipsnio pakeitimo ir papildymo įstatymo bei Civilinio kodekso 3,3 straipsnio pakeitimo įstatymo projektus, įteisinančius vaiko teisę turėti skirtingos lyties tėvus bei įtėvius. Kaip skelbiama žiniasklaidoje, tokia Vyriausybės išvada atveria kelią įsivaikinti homoseksualiems asmenims”,  – teigiama Seimo nario J.Dagio pranešime spaudai.

„Vyriausybės išvada pamina pamatines šeimos vertybes, laužo nusistovėjusias tradicijas ir kelia didelę grėsmę vaikų saugumui. Tikiuosi, kad Seimas šias pataisas įvertins kur kas rimčiau ir jas priims“, – reaguodamas į tokį Vyriausybės nutarimą sako Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Rimantas Jonas Dagys, vienas iš minėtų įstatymų projektų rengėjų.

Įstatymų projektuose siūloma įrašyti, kad kiekvienas vaikas turi prigimtinę teisę į tėvą ir motiną, kylančią iš lyčių skirtingumo bei motinystės ir tėvystės tarpusavio papildomumo. Sprendžiant su vaiko įvaikinimu ar globa susijusius klausimus prioritetas turi būti teikiamas vaiko poreikiui turėti abiejų lyčių tėvus (įtėvius), galinčius šeimoje prisiimti tėvystės ir motinystės pareigas. Valstybė neturi priimti tokių teisės aktų bei kitiems asmenims suteikti teisių, kurių pasekmėje vaikui būtų atimta galimybė turėti tėvą (įtėvį) ir motiną (įmotę).

Primisime, kad praėjusią savaitę TS-LKD frakcijos atstovai kreipėsi į Vyriausybę, prašydami pritarti minėtų įstatymų projektams. Buvo priminta socialdemokratų vadovaujamos Vyriausybės programa, kurioje teigiama: „besąlygiškai laikysimės lyčių lygybės principo – abiejų tėvų vienodų teisių ir pareigų vaikams. Neleisime jokio atviro ar paslėpto vienišų motinų ar tėvų diskriminavimo.“ (Vyriausybės programa, Šeimos politika, 133). Tačiau, kaip matome, į šį kreipimąsi nebuvo atsižvelgta.

„Dabar matome, kad socialdemokratai žaidžia dvigubą žaidimą. Rinkėjams prieš rinkimus žadėdami viena, o gavę valdžios vairą į rankas elgdamiesi visai priešingai. Jie tarsi buldozeriu traiško pamatines šeimos vertybes, nesusimąstydami apie galimas skaudžias pasekmes ateityje“, – sako R. J. Dagys.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!