- Reklama -

Seimo TS-LKD frakcijos nariai kaltina A.Paulauską naudojantis uždarų komiteto posėdžių informacija savo rinkiminei kovai prieš D.Grybauskaitę. KK nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai Rasa Juknevičienė ir Arvydas Anušauskas pareiškė protestą dėl Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Artūro Paulausko neteisėtą naudojimosi uždarų komiteto posėdžių informacija savo rinkiminei kovai prieš realiausią savo konkurentę Dalią Grybauskaitę.

„Nors komiteto posėdyje gruodžio 18 d. buvo aiškiai sutarta, kad generalinio prokuroro ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovo pateikiama informacija, kol nepabaigtas ikiteisminis tyrimas, negali būti vieša, komiteto pirmininkas leidžia sau viešinti uždaro posėdžio detales. Akivaizdu, kad tai yra jo rinkiminės kampanijos dalis“, – rašoma pareiškime.

Kaip žinome, gruodžio 16 d. A. Paulauskas buvo įregistruotas kaip savarankiškas Prezidento rinkimų politinės kampanijos dalyvis.

„Manome, kad uždaro posėdžio informacijos viešinimas yra lygiai tokio paties pobūdžio pažeidimas, kaip ir tie, kokius ragina A. Paulauskas ištirti pats aktyviai kišdamasis į tyrimą, – teigia pareiškimo autoriai. – Manome, kad A. Paulausko veikla šiuo klausimu jo vadovaujamame komitete peržengia politinės etikos ribas ir galimai pažeidžia galiojančius įstatymus.“

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!