- Reklama -
Mirė signatarė, rašytoja Vidmantė Jasukaitytė. KK nuotr.
Mirė signatarė, rašytoja Vidmantė Jasukaitytė. KK nuotr.

Šiandien 9.45 val. mirė signatarė, rašytoja Vidmantė Jasukaitytė.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė užuojautą dėl Kovo 11-osios akto signatarės, talentingos poetės, prozininkės ir dramaturgės Vidmantės Jasukaitytės mirties.

Šalies vadovės užuojautoje sakoma, kad rašytojos meilė Lietuvai, žmogui atsispindėjo aistringoje kūryboje, kurioje visada atrasdavome neabejingą požiūrį į gyvenimą ir istoriją bei savitą žodį ir mintį.

Prezidentė pareiškė nuoširdžią užuojautą signatarės ir kūrėjos vaikams, artimiesiems ir bičiuliams.

Nuoširdi užuojauta – nuo Ministro Pirmininko 

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis reiškia užuojautą dėl Kovo 11-osios akto signatarės, rašytojos Vidmantės Jasukaitytės mirties.

„Netekome poetės, prozininkės, dramaturgės, Kovo 11-osios akto signatarės, prisidėjusios prie mūsų šalies valstybingumo pamatų kūrimo ir palikusios gilų įspaudą lietuvių literatūroje. Šviesaus atminimo Vidmantė Jasukaitytė už nuopelnus atkuriant ir įtvirtinant Lietuvos nepriklausomybę buvo apdovanota Lietuvos Nepriklausomybės medaliu, o didis kūrėjos talentas įvertintas literatūrinėmis premijomis. Reiškiu nuoširdžią užuojautą artimiesiems ir visiems, pažinojusiems Velionę. Linkiu stiprybės šią sunkią netekties valandą“, – rašoma Premjero užuojautoje.

V. Jasukaitytės nuopelnai buvo įvertinti Lietuvos Nepriklausomybės medaliu, literatūrinėmis premijomis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!