- Reklama -
21-asis „Premier“ lygos turas prasidės iškart po Naujųjų metų – sausio 1 dieną
21-asis „Premier“ lygos turas prasidės iškart po Naujųjų metų – sausio 1 dieną

Stipriausia Anglijos ir bene Europos nacionalinė futbolo lyga „Premier“ lyga jau beveik įpusėjo savo sezoną. Dalis komandų jau sužaidė 19 mačų iš 38 ir taip pasiekė savo kelionės pusiaukelę.

Tiesa, dėl COVID-19 pandemijos, kuri guldo vieną po kito „Premier“ lygos futbolininkus, yra komandų, kurios yra sužaidusios po 18 arba po 17 susitikimų – vienu arba net dviem susitikimais mažiau negu turėtų būti sužaista.

Pirmajame penketuke esančios komandos yra sužaidusios po 19 susitikimų ir jau sparčiai ryškėja pirmenybių lyderiai. Po 19 turų pirmoje vietoje žengia „Manchester City“, kuri iškovojo 15 pergalių, dukart sužaidė lygiosiomis ir dukart pralaimėjo bei surinko 47 taškus. „Man City“ per paskutinius tris turus įmušė net 17 įvarčių: 6:3 pergalė prieš „Leicester City“, 4:0 pergalė prieš „Newcastle“ ir net 7:0 pergalė prieš „Leeds“.

Antroje vietoje šiuo metu žengia „Liverpool“ ekipa, kuri per 19 rungtynių iškovojo 12 pergalių, penkis kartus sužaidė lygiosiomis ir du kartus pralaimėjo. Praėjusio sezono vicečempionų sąskaitoje – 41 taškas. Vos antrąjį sezono pralaimėjimą „Liverpool“ įsirašė praėjusiame ture, kai 0:1 nusileido „Leicester City“ po to, kai Mohamedas Salah nerealizavo 11 m baudinio. Prieš tai „Liverpool“ lygiosiomis sužaidė su „Tottenham“ (2:2) ir praradę 5 taškus paleido „Man City“ į priekį.

Laipteliu žemiau – Londono „Chelsea“ ekipa, kuri per 19 rungtynių taip pat turi 12 pergalių, 5 lygiąsias ir 2 pralaimėjimus bei 41 tašką, kaip ir „Liverpool“. „Chelsea“ per paskutinius 5 turus iškovojo tik dvi pergales prieš „Astona Villa“ 3:1 ir „Leeds“ 3:2. Tuo tarpu su „Wolves“ (0:0) ir „Everton“ (1:1) buvo sužaista lygiosiomis ir 2:3 nusileista „West Ham“.

Ketvertuką uždaro „Arsenal“ ekipa, kuri nors ir startavo sunkiai, dabar per 19 turų turi 11 pergalių, 2 lygiąsias ir 6 pralaimėjimus savo sąskaitoje. „Arsenal“ šiuo metu turi 35 taškus ir keturias pergales iš eilės. „Arsenal“ 5:0 susitvarkė su „Norwich“, 4:1 sutriuškino „Leeds“, 2:0 palaužė „West Ham“ ir 3:0 įveikė „Southampton“.

Penktoje vietoje šiuo metu yra kita Londono ekipa – „West Ham“ su 9 pergalėm, 4 lygiosiomis ir 6 pralaimėjimais bei 31 tašku. Tiesa, žemiau su 30 taškų žengia „Tottenham“, o su 28 – „Manchester United“, kurios yra žaidusios dvejomis rungtynėmis mažiau negu „West Ham“.

„Premier“ lyga šiandien futbole serviruoja dar du įnirtingus mačus: ketvirtoje vietoje žengianti „Chelsea“ susitiks su 11 vietoje esančia „Brighton“, o lyderiaujančiai „Manchester City“ iššūkį mes „Brentford“ ekipa, kuri šiuo metu yra 14 vietoje su 20 taškų per 17 turų.

20-ąjį turą uždarys septinta šiuo metu esanti „Man City“ su Cristiano Ronaldo priešaky, kuri namuose priims „Burnley“ ekipą, kovojančią dėl išlikimo. „Burnley“ per 15 turų turi vis 11 taškų ir žengia 18-oje vietoje su 1 pergale, 8 lygiosiomis ir 6 pralaimėjimais.

Rytoj taip pat turėjo susitikti ir „Eveton“ bei „Newcastle“ ekipos, tačiau jų mačas buvo nukeltas dėl pasipylusių teigiamų COVID-19 testų rezultatų.

21-asis „Premier“ lygos turas prasidės iškart po Naujųjų metų – sausio 1 dieną.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!