- Reklama -
Praktiški, patogūs, gražūs ir kokybiški indai yra ilgaamžis ir lengvai priderinamas pasirinkimas kiekvienuose namuose
Praktiški, patogūs, gražūs ir kokybiški indai yra ilgaamžis ir lengvai priderinamas pasirinkimas kiekvienuose namuose

Praktiški, patogūs, gražūs ir kokybiški indai yra ilgaamžis ir lengvai priderinamas pasirinkimas kiekvienuose namuose. Kokiomis savybėmis pasižymi iš skirtingų medžiagų pagaminti indai ir kaip išsirinkti tokius indus, kurie bus ne tik gražūs, bet ir itin praktiški?

Indai iš molio

Indai, pagaminti iš molio, pasižymi atsparumu temperatūros pokyčiams, mielumu, originalumu bei raštų įvairove. Moliniai indai gali būti neglazūruoti arba glazūruoti. Molinių indų glazūravimui yra naudojamos įvairios glazūros – matinė, redukcinė ir spalvota. Glazūra moliniam indui suteikia tvirtumo, patvarumo, o jų paviršiams – įvairiaspalvių blizgių ir matinių atspalvių. Būtina pažymėti, kad neglazūruoti moliniai indai yra skirti tik vienam produktui laikyti, pvz, vien vandeniui, pienui ar girai. Glazūruoti indai nesugeria skysčių ir nesuteikia maistui nemalonaus prieskonio.

Indai iš keramikos

Indai, pagaminti iš keramikos, pasižymi patvarumu, kokybiškumu ir subtilumu. Porcelianiniai indai yra brangiausi. Šie indai yra atsparūs karščiui bei pasižymi subtilumu ir elegancija. Fajansas – skaidria arba bespalve glazūra dengta smulkiai akyta baltos spalvos keramika, iš kurios pagaminti indai savo išvaizda labai primena porcelianinius indus, tačiau jie nėra atsparūs karščiui. Fajanso indai net ir dažniai naudojami puikiai išlaiko ryškias spalvas. Iš majolikos pagaminti indai yra atsparūs trinčiai ir karščiui. Vieni patvariausių indų yra pagaminti iš akmens masės keramikos. Indai, pagaminti iš šios keramikos rūšies, yra atsparūs aukštai temperatūrai, tinkami naudoti orkaitėse ir mikrobangų krosnelėse.

Indai iš krištolo

Iš krištolo pagaminti indai yra itin kokybiški, prabangūs ir ilgai neprarandantys savo kerinčio blizgesio. Krištoliniai indai gali būti puiki dovana bei nepamainomi, kai norima serviruoti stalą ypatingoms gyvenimo šventėms.

Indai iš borokatinio stiklo

Iš borokatinio stiklo pagaminti indai yra atsparūs terminiams ir cheminiams veiksniams. Jie sunkiai įkaista, todėl yra tinkami dvigubo stiklo puodelių gamybai. Iš šios medžiagos pagaminti indai yra elegantiški, gražūs bei nereikalaujantys ypatingos priežiūros.

Indai iš stiklo

Negrūdinto, grūdinto ir pilnai grūdinto stiklo indai dažnai savo išvaizda nieko nesiskiria, tačiau skiriasi jų patvarumas. Trapiausi yra indai, pagaminti iš paprasto, negrūdinto stiklo. Grūdinto stiklo indai yra tikrai patvarūs ir tinkamai prižiūrimi gali tarnauti ilgai. Patvariausi yra pilnai grūdinto stiklo indai.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis lėkštes ir kitus indus savo namams?

Pirmas dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį, renkantis naujus indus savo namams, yra indų dydis. Tai ypač aktualu, kalbant apie lėkštes. Dažnai pakerėti didelių, ne itin standartinio dydžio lėkščių gražia išvaizda neįvertiname to, ar šis naujas indas tilps turimose spintelėse, lentynose ir indaplovėse. Antras dalykas, į kurį būtina atkreipti dėmesį, tai medžiaga iš kurios indai yra pagaminti. Išsirinkite tokią, kuri tenkins visus jūsų lūkesčius. Trečias dalykas – įvertinkite, kokius indus jau turite namuose ir ar šie naujai įsigyjami indai tiks prie bendro stiliaus. Ketvirtas dalykas yra aktualus, kai renkatės indus kasdieniniam naudojimui, t. y., indai turėtų būti lengvai prižiūrimi, juos turėtų būti galima plauti indaplovėse bei šildyti mikrobangų krosnelėse.

Ar verta pirkti indus internetu?

Atsakymas yra paprastas. Tikrai taip. Puodeliai, dubenys, taurės, lėkštės internetu yra perkamos kasdien, nes tai patogu, greita ir saugu. Išsirinkite savo indus ir jūs!

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!