- Reklama -

Jolanta Blažytė

„Buvusi Vokietijos kanclerė Angela Merkel viešai pripažino, kad Minsko susitarimai buvo sudaryti tik tam, kad laimėti laiko ir padėti Ukrainai pasiruošti karui su Rusija.

Tokia ekskanclerės pozicija nemaloniai nustebino Kremliaus vadovą, mat jis tikėjosi, kad Vokietija nuoširdžiai ieško abiem pusėms priimtinų sprendimų“, – rašo leidinys „Der Tagesspiegel“.

Įdomi čia gaunasi situacija: ES vadovai žinojo, kad Ukraina kariaus su Rusija, žinojo, kad teks taikyti sankcijas, bet besiruošdami karui, visiškai pamiršo sumažinti savo šalių priklausomybę nuo rusiškų dujų naftos, trąšų, plieno ir pan.???

Pamiršo ir savo verslininkus perspėti, kad šitie nelįstų su savo investicijomis nei į Rusiją, nei į Baltarusiją (tiesa, jei būtų perspėję, tai dabartinis LT premjerės ekonomikos patarėjas neturėtų veiklos).

Tai išeina kažkaip taip: vienu smegenų pusrutuliu ruošėmės karui su Rusija, kitu gi pusrutuliu- ekonominei priklausomybei nuo Rusijos. O sudėjus šiuos du pusrutulius į vieną krūvą – gavosi totalus chaosas ir Europos šalių ekonominė griūtis.

Rusiška meška už susitarimų nesilaikymą keršija… O ką šiuo atveju gali padaryti paprasti ES šalių piliečiai? Nagi tik suremti pečius ir pakentėti. Juk tą chaosą sukūrė savi – mylimi ir pačių išrinkti.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!