- Reklama -

Antradienį europarlamentarai beveik vieningai nubalsavo už EP pirmininkės pavaduotojos Eva Kaili įgaliojimų panaikinimą.

Atsižvelgdami į Belgijos teisėsaugos atliekamą tyrimą dėl kai kurių europarlamentarų ir EP tarnautojų, Parlamento pirmininkų sueiga antradienio rytą pasiūlė panaikinti Eva Kaili (Nepriklausomi nariai, Graikija) Parlamento pirmininkės pavaduotojos įgaliojimus.

Šiam pasiūlymui EP plenarinėje sesijoje pritarė 625 europarlamentarai, vienas nepritarė, o du susilaikė. Išankstiniam Eva Kaili įgaliojimų panaikinimui buvo būtinas dviejų trečdalių balsavusiųjų daugumos pritarimas, kuris sudarytų bent EP narių daugumą.

Šiandien vakare apie 16:30 val. vietos laiku vyks europarlamentarų diskusija dėl įtarimų dėl Kataro vykdytos korupcijos ir didesnio skaidrumo ir atskaitomybės poreikio Europos Sąjungos institucijose. Ketvirtadienį EP nariai balsuos dėl atitinkamos rezoliucijos šia tema.

Pirmadienį Strasbūre pradėdama Europos Parlamento plenarinę sesiją, jos pirmininkė Roberta Metsola padarė pareiškimą dėl Belgijos teisėsaugos tyrimo.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!