- Reklama -

Vilniaus miesto savivaldybėje žemės klausimai jau metai laiko yra sustabdyti ir taip tęsis tol, kol savo žemių Vilniaus mieste neatgaus lenkai – tie, kurie kadaise iš Lietuvos išvyko. Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus su premjeru Gediminu Kirkilu ir kitais valdančiaisiais svarbiausią Lietuvos objektą – „Mažeikių naftą“ – pardavė lenkų kompanijai, o ši, atėjusi į Lietuvą, netrukus lietuvius ėmė „smaugti“ – dyzelino kaina jau perkopė 4,20 litų ribą. Seimo pirmininkas ir vienas iš Socialdemokratų partijos lyderių Česlovas Juršėnas Lenkijoje dvi dienas šventė Žečpospolitos konstituciją, o žiniasklaida Lietuvoje rėkė: Vilniaus mokyklose – lietuvių diskriminacija! Ką ir bepasakysi: sparčiais tempais žengiame į Žečpospolitą. Su centru Varšuvoje ir vietininkais Vilniuje… Argi nepanašu?

Be Lenkijos, mūsų šalies aukščiausiesiems vadovams dar labai rūpi M.Saakašvilio Gruzija ir V.Juščenkos Ukraina , tačiau jos – kur kas toliau nei Lenkija, todėl dar viena a la Žečpospolita Lietuvai negresia. Tik gresia mūsų valstybės Lietuvos valstybėje praradimas, nes slaptosios tarnybos, turinčios ginti Lietuvos interesus Lietuvoje ir pasaulyje, iš tiesų dirba neaišku kam. Dirba JAV, Lenkijai, Gruzijai, Europos Sąjungos saugumo struktūroms ir dar neaišku kam, bet dirbimo Lietuvai ir jos žmonių interesams mūsų slaptosiose tarnybose pasigendama. Ir štai kodėl.

Kiekvienos šalies interesus tiek savo šalyje, tiek pasaulyje gina tos šalies slaptosios tarnybos. Tai – žvalgybininkų darbas. Ir tai, kad „Mažeikių naftą“ iš pradžių per mūsų gobšus politikus pasiglemžė amerikiečių kompanija, o paskui – lenkų, rodo tik viena – kad ir JAV slaptosios tarnybos, ir Lenkijos slaptosios tarnybos Lietuvoje turi ypatingai stiprias pozicijas. Tačiau ar bent vienas JAV ar Lenkijos šnipas, veikiantis Lietuvoje, buvo sugautas čia ir išsiųstas iš šalies? Nieko panašaus.

Ar Lietuvos kompanijos yra įsigijusios kokius nors strateginius objektus Jungtinėse Amerikos Valstijose ar toje pačioje Lenkijoje?

Taip pat toli gražu ne! Lietuvos slaptosios tarnybos ir jų žvalgybininkai išsijuosę dengia korumpuotus Lietuvos politikus, kurie tarnauja Lenkijos, JAV ir dar neaišku kokių velnių interesams, ir, veikdami išvien, laidoja Lietuvos valstybingumą. Nes, pavyzdžiui, ar negalėjo Lietuvos saugumas atstovėti „Mažeikių naftos“ ir įrodyti Lietuvos valdžios vyrams, kad ne lenkai ar amerikonai, bet lietuviai patys turi šią gamyklą valdyti? Galėjo. Nes juk ne amerikonams ar lenkams ši įmonė turi uždirbinėti milijonus, bet lietuviams, t.y. mūsų, o ne kitos valstybės biudžetas privalo augti iš naftos perdirbimo pelno. Ir ne tik…

Turbūt ne už gražias akis Lietuva, JAV paprašyta, dalyvauja tarptautinėse misijose Afganistane ir Kosove. Afganistanas, atnešus į jį „amerikietiškąją demokratiją“, tapo stambiausiu heroino tiekimo į Europą ir į JAV tašku; Kosovas – heroino, patiekto iš Afganistano, paskirstymo po Europą centru.

„Kiekvienos šalies žvalgyba tarptautinėms operacijoms turi užsidirbti pinigų iš šalies, todėl nepaisant kokios šalies tai būtų žvalgyba, ji užsiims vienokia ar kitokia nevisiškai švaria veikla“, – „Karštam komentarui“ aiškino vienas buvęs aukštas CŽV pareigūnas. Beje, jo darbas toje tarnyboje buvo susijęs su kokainu iš Kolumbijos.

Suprask, spalvotosios revoliucijos – daug kainuoja, todėl slaptųjų tarnybų prekyba narkotikais kartais yra „šventas reikalas“.

Gerai, sakykim, supratome. Ir jeigu taip, tuomet kodėl Lietuva su savo slaptosiomis tarnybomis turi būti kažkokios Amerikos ar Lenkijos vasalė ir šveisti šitų šalių slaptosioms tarnyboms batus Lietuvoje, jei mes turime (turėjome) „Mažeikių naftą“, Ignalinos atominę ir narkotizuotas misijas Afganistane ir Kosove? Kodėl visas pasaulis su pasididžiavimu sako: „o, tai CŽV darbas“, „o, tai MI-6“ ar „o, tai FSB“, tačiau nė vienoje šalyje ir dar nė iš nieko niekada neteko girdėti: „o, tai Lietuvos slaptoji tarnyba“.?… Kodėl?!…

Nafta, elektra, narkotikai, kontrabanda – tai milžiniški pinigai, ir jei mūsų žvalgybininkai ne po Muntiano tėvo biografiją prieš Seimo posėdžius knistųsi ar visą energiją skirtų scenarijams, kaip atkeršyti Artūrą Paulauską iš Seimo pirmininko postą išvertusiai Darbo partijai, bet dirbtų žvalgybinį darbą Lietuvos naudai, tai „Mažeikių nafta“ priklausytų Lietuvos valstybei ir Lietuvos verslininkams, naftotiekis „Družba“ nebūtų „užrūdijęs“ ir juo tekėtų rusiška pigi nafta, dyzelinas nekainuotų 4,20 lt, maisto produktų kainos parduotuvėse neaugtų kosminiu greičiu, Lietuvos kompanijos valdytų ne tik „Mažeikių naftą“, bet ir Lenkijos „PKN Orlen“, ir ne Česlovas Juršėnas lėktų švęsti Žečpospolitos konstitucijos į Varšuvą, o Kačynskis atlėktų į Lietuvą švęsti Lietuvos konstitucijos pirmtako – pirmojo Lietuvos Statuto…

Ten kur nafta, ten milijonai. Ten kur Afganistanas ar Kosovas, ten narkotizuoti milijonai. Tačiau kodėl už tuos milijonus turi bujoti svetimų šalių slaptosios tarnybos, mūsų, Lietuvos, žvalgybininkams paliekant tik viena – špygutę? Kodėl Lenkijos slaptosios tarnybos gali Lietuvoje tvarkytis kaip pas save namuose, o Lietuvos žvalgybininkai turi jiems kelią šluoti ir dar Lietuvos biudžeto pinigėliais pabarstyti – kad kelelis nuo Vilniaus iki lenkiškosios „PKN Orlen“ valdomos „Mažeikių naftos“ nedulkėtų?…

Skaudu. Labai gaila ir skaudu. Kad negalime didžiuotis – didžiuotis Lietuva, didžiuotis Lietuvos valdžia, didžiuotis Lietuvos slaptosiomis tarnybomis ir Lietuvos žvalgybininkais… Nes tai būtent jie, žvalgybininkai, ir pirmiausia Valstybės saugumo departamento vadovai, leido įvykti „Williams“ aferai, paskui – „Mažeikių naftos“ pardavimui Lenkijos kompanijai, o dabar – Leo Lt“ aferai ir leido bei leidžia vykti atvirai mūsų valdžios „prostitucijai“. Nes tarybiniais laikais, kai Lietuva buvo Tarybų Sąjungoje, bet kurioje TSRS šalyje ištarus žodį „Litva“ buvo jaučiamas pasididžiavimas – Lietuva buvo vertinama kaip „elitinė“, aukščiausio lygio TSRS valstybė. Tuo tarpu Europos Sąjungoje „Lithuania“ tėra pirma pagal korupciją, pagal savižudybių skaičių ir pagal išgerto alkoholio kiekį šalis, be jokio „palauk“ klusniai vykdanti visas, visų ir bet kieno užgaidas – ar tai lengva ranka uždarant Ignalinos atominę elektrinę ar tai išparduodant savo strateginius objektus…

… Vilniuje, žinot, yra toks „stoties rajonas“ – ten parsiduoda pačios pigiausios, „pačios pačios“ prostitutės: „Turit tik 5 litus? Nieko tokio! Mašinoje ar važiuojam kur nors pas jus?…“

… „Įtampa. Dabar svarbiausia palaikyti įtampą Rusijos atžvilgiu. Nes tik taip bus galima įnešti į Rytus demokratiją“, – aiškino KK šaltiniai iš Užsienio reikalų ministerijos.

Todėl jei mūsų pensininkai ateinantį rudenį dėl pakeltų šildymo kainų nuo bado išmirs ar, butus iš varžytinių praradę, gatvėje sušalę nudvės, nesisielokit – jie bus žuvę vardan paties kilniausio tikslo: demokratijos atnešimo į Rusiją.

Norintiems emigruoti: patys pigiausi kelioniniai krepšiai – Gariūnuose.

2008 m. gegužės 23 d.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!