- Reklama -
V.Adamkus nuo visuomenės nuslėpė faktą, kad lietuvio žūtis Afganistane buvo išprovokuota amerikiečio - per šaudymo pratybas amerikietis kulkomis suvarpė šventąjį Koraną

Neseniai iškilmingai buvo palaidotas Afganistane žuvęs Lietuvos karys A.Jarmalavičius, septintojoje Goro provincijos atkūrimo grupės pamainoje ėjęs Štabo kuopos pėstininkų apsaugos būrio kulkosvaidininko pareigas. 34 metų vyras buvo vedęs, augino mažamečius dukrą ir sūnų.

Kaip rašė žiniasklaida, iš Alytaus kilęs karys žuvo Afganistano Goro provincijos sostinėje į Lietuvos karių bazę bandant įsiveržti nuo 200 iki 400 žmonių miniai. Naujienų agentūra AFP šį įvykį siejo su neseniai paaiškėjusiu incidentu, kai JAV karys per šaudymo pratybas kulkomis suvarpė musulmonų šventąją knygą Koraną. Tai reiškia, kad konfliktas buvo išprovokuotas amerikiečių.

Tuo tarpu Prezidentas Valdas Adamkus alytiškio kario žūtį stengėsi pridengti kažkokiais tuščiais ir nieko nereiškiančiais žodžiais apie mistinę „taiką tolimame Afganistane“.

"Alytaus Birutės bataliono Karys Arūnas Jarmalavičius žuvo gindamas mums brangius ir suprantamus laisvės, taikaus sugyvenimo idealus tolimame Afganistane, kuriam reikia Lietuvos karių ir civilių patirties bei paramos. Žūti taikos ir laisvės sargyboje – skaudi, tačiau garbinga kario mirtis. Didžiuojuosi Seržanto Arūno Jarmalavičiaus atsidavimu ir tikiu, kad netektis Lietuvos taikdarių gretose nesusilpnins mūsų pasiryžimo tarnauti pavojingose misijose, karštuose taškuose, ten, kur mūsų reikia ir kur esame laukiami", – tokį pareiškimą po A.Jarmalavičiaus mirties išplatino Prezidento V.Adamkaus spaudos tarnyba.

Tačiau ar A.Jarmalavičiaus mirtis nebuvo beprasmė ir ar Lietuvos kariams iš tiesų verta tęsti „misiją“ Afganistane?

„Iš tiesų situacija yra visiškai priešinga tai, apie kokią Lietuvos visuomenė yra informuojama“, – „Karštam komentarui“ sakė vienas nenorėjęs būti įvardintas alytiškis, kurio artimas šiuo metu yra karinėje misijoje Afganistane.

„Man sakė, kad situacija Afganistane pasikeitė – vieną mūsiškių kuruojamą įtakos zoną jau perėmė talibai, ir kuo toliau, tuo labiau situacija panašėja į pragarą“, – KK pasakojo alytiškis.

„Lietuviai jau nebenori būti Afganistane. Man sakė, kad jie nori grįžti namo, bet negali. O apie tikrąją padėtį jiems yra uždrausta net su mumis, jų šeimos nariais, šnekėtis“, – po seržanto A.Jarlamavičiaus laidotuvių „Karštam komentarui“ sakė vieno kario artimieji.

Po seržanto A.Jarmalavičiaus žūties kitų Afganistane kariaujančių Lietuvos karių artimuosius lanko KAM atsiųsti psichologai, tačiau „Karštam komentarui“ vieno kariškio artimieji teigė, kad jų toks psichologo vizitas nė kiek nenuramino.

„Mes žinome, kaip ten yra iš tikrųjų – jiems nėra gerai, todėl jokie psichologai mums šiuo atveju nepadės – mes nusiraminsime tik tada, kai mūsų artimieji bus kartu su mumis čia, Lietuvoje“, – „Karštam komentarui“ sakė vieno kario, šiuo metu kariaujančio amerikiečių okupantų pusėje Afganistane, artimieji.

2008-06-01

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!