- Reklama -

Prezidentūros nuotr.

Artėjant šv. Kalėdoms, lapkričio 29 d. 16.00 val. Baltojoje salėje Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su vaikais iš visos Lietuvos įžiebs pirmąją Kalėdų eglę ir paskelbs akcijos „Knygų Kalėdos” pradžią. Šventės metu šalies vadovė vaikams ves protų mūšį, o suaugusiuosius pakvies prisijungti prie kalėdinių iniciatyvų ir paskleisti gerumą po visą šalį.

„Per šias Kalėdas kiekvienas galime grįžti į savo mokyklą. Grįžti ne tuščiomis, o su naujomis ir įdomiomis knygomis. Iš jų Lietuvos vaikai mokysis mąstyti, kurti ir pažinti pasaulį”, – kviečia Prezidentė.

Jau antrus metus iš eilės rengiama akcija „Knygų Kalėdos” šiais metais kviečia papildyti mokyklų bibliotekas naujomis knygomis. Daugiau nei 1000 šalies mokyklų parengė reikalingiausių knygų sąrašą. Didžiuosiuose šalies knygynuose jau galima įsigyti specialiu akcijos lipduku pažymėtų knygų su 20 proc. nuolaida ir padovanoti mokyklų bibliotekoms.

Šventės „Knygų Kalėdos” metu žymūs šalies žmonės prisimins svarbiausią savo vaikystės knygą ir pasidalys įspūdingais pasiekimais, kuriuos įkvėpė knygos. Alpinistas Vladas Vitkauskas pasakos vaikams apie kelionę į Antarktidą, o disko metikas Virgilijus Alekna apie olimpines pergales. Kalėdinę pasaką kurs rašytojas Kęstutis Kasparavičius. Kalėdine muzika dalysis dainininkė Jurga Šeduikytė ir aktorius Vidas Bareikis, trupė „Liūdni Slibinai” ir choras „Liepaitės”. Renginį tiesiogiai transliuos LRT, jį bus galima žiūrėti ir Prezidentūros tinklalapyje.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamą akciją „Knygų Kalėdos” įkvėpė 300 vaikų parašytas laiškas, kuriame jie papasakojo, kad labai mėgsta skaityti, tačiau bibliotekose trūksta naujų knygų. Pernai per šią akciją buvo surinkta daugiau nei 17 tūkstančių naujų knygų.

Gruodžio 9 d. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pakvies šalies gyventojus į tradicinę nevyriausybinių organizacijų ir bendruomenių labdaros projektų mugę ir koncertą. Renginio metu beveik 40 organizacijų pristatys pagalbos vieni kitiems projektus. Taip pat bus galima įsigyti rankų darbo kalėdinių dovanų, pasivaišinti meduoliais, arbata ir sriuba. Mugę vainikuos gyvo garso koncertas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!