- Reklama -

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Latvijos Prezidentas Andris Bėrzinis. Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, sveikindama Vilniuje vykstančio Lietuvos ir Latvijos forumo dalyvius, teigė, kad abi šalys kartu turi siekti bendrų tikslų.

„Baltų tautų vienybė, glaudus Lietuvos ir Latvijos bendradarbiavimas svarbiausiais klausimais aktualus ir šiandien mums tenkančių iššūkių akivaizdoje, nes mus jungia bendri interesai ir bendra ateitis”, – rašoma Prezidentės sveikinimo kalboje.

Šalies vadovės teigimu, Lietuva ir Latvija turi vienu balsu kalbėti tarptautinėse institucijose, drauge ginti savo žmonių interesus, o bendros pastangos siekiant didesnio abiejų šalių energetinio savarankiškumo padės pamatus sėkmingai regiono ekonominei raidai.

Pasak Prezidentės, abi šalys glaudžiai ir intensyviai dirba spręsdamos visus pagrindinius su saugumu ir gerove susijusius klausimus – Lietuva ir Latvija tapo aktyviomis Europos Sąjungos ir NATO narėmis. Valstybės kartu pasiekė, kad NATO oro policijos misija Baltijos šalyse taptų nuolatinė, o Aljanso šalys pritarė Baltijos valstybių gynybos planams.

Pirmasis Lietuvos ir Latvijos forumo suvažiavimas įvyko 2005 metais Kaune. Šio forumo tikslas – stiprinti Lietuvos ir Latvijos bendradarbiavimą, saugoti baltų paveldą, tapatybę, taip pat kartu ginti bendrus interesus tarptautiniu mastu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!