- Reklama -

Vis dažniau girdime apie gyvūnų maistą be grūdų. Ar tai tinka ir jūsų augintiniui? Peržiūrėkite šį gyvūnų maisto gidą ir sužinokite!

Maistas be grūdų – kas tai ir kodėl tai populiaru?

Kiekvienas norime savo gyvūnams išrinkti tik geriausią ir tinkamiausią maistą, todėl įvairios naujovės gali sudominti ne vieną pirkėją. Šiuo metu vis dažniau girdime apie gyvūnų maistą be grūdų, tačiau kas tai yra? Ar verta tai rinktis savo šuniui arba katei? Perskaitykite šį straipsnį ir sužinokite daugiau!

Visų pirma, kokia tai prekė? Gyvūnų maistas be grūdų neturi tokių sudedamųjų dalių: kviečiai, kukurūzai, ryžiai, miežiai ir kt.

Tokia maisto kategorija išpopuliarėjo tiek dėl alergijų, tiek dėl įvairių žmonių dietų, kurios vėliau buvo pritaikytos ir gyvūnams (pvz., dieta be glitimo). Žinoma, svarbu atskirti, kad kartais toks maistas gyvūnams yra parenkamas dėl jų sveikatos poreikių, o kartais – dėl mados.

Kokie yra maisto be grūdų privalumai?

Maistas be grūdų turi kelis privalumus, kurie gali paskatinti žmones pirkti būtent tokias prekes.

Jeigu jūsų šuo, katė arba kitas gyvūnas turi alergiją vienam arba keliems grūdų tipams, tada jūsų veterinaras tikrai rekomenduos tokią alternatyvą, kurioje nebus tų grūdų. Tada rinkitės maistą, kuriame yra daugiau baltymų, riebalų ir kitų naudingų medžiagų. Daugybę kokybiškų tokių maisto prekių be grūdų galite rasti internetinėje gyvūnų prekių parduotuvėje Fera.lt gyvuneliu parduotuve.

Taip pat teigiama, kad maistas be grūdų gali turėti teigiamą įtaką gyvūno burnos kvapui, odai ir pilvo pūtimui.

Kartais augintiniai neturi jokių alergijų arba kitų sveikatos problemų, tačiau jiems gali tiesiog labiau patikti toks skonis, todėl pirkėjai vis tiek renkasi gyvūnų maistą be grūdų. Ar turite katę, kuriai patinka maistas be grūdų, tačiau nežinote, kur galite rasti daugybę puikių pasiūlymų? Fera.lt – kačių maistas!

Kokie yra maisto be grūdų trūkumai?

Žinoma, svarbu nepamiršti, kad kai kuriems augintiniams toks maistas gali netikti ir net sukelti daugiau problemų.

Visų pirma, kartais maistas be grūdų gali turėti daugiau ankštinių daržovių. Nors nedidelis jų kiekis tikrai gali būti naudingas, per daug ankštinių daržovių gali turėti neigiamos įtakos gyvūno širdžiai (pvz., aritmija, širdies nepakankamumas ir kt.).

Maistas be grūdų taip pat gali turėti nepakankamai baltymų, aminorūgščių, riebalų rūgščių ir kt., o gyvūnams dažnai praverčia subalansuota mityba, kuri padeda gauti visas svarbiausias maistines medžiagas.

Ar verta rinktis gyvūnų maistą be grūdų?

Taigi, ar verta savo augintiniui pasirinkti būtent tokį maistą be grūdų?

Jeigu jus domina sveikas kačių arba šunų maistas, grūdų atsisakymas tikrai gali praversti tiems gyvūnams, kurie negali to valgyti dėl alergijų arba kitų sveikatos sutrikimų. Jei gyvūnas turi rimtą alergiją grūdams, paprastas maistas kartais gali būti net pavojingas. Ar norite išsirinkti geriausią variantą? Tada visada galite pasitarti su veterinarais arba konsultantais.

Žinoma, daugeliui gyvūnų tikrai tinka paprastas sausas ir šlapias maistas, todėl jį galite rinktis be jokių problemų ar baimių. Išbandykite įvairius maisto variantus ir atraskite, kuris labiausiai atitinka gyvūno norus bei poreikius!

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!