- Reklama -

Kiekvienas norime būti sveikas ir žvalus, tačiau pirmas požymis, kuris išduoda apie kūno sutrikimus yra šypsena. Nors dantų valymas šepetėliu ir siūlu yra gyvybiškai svarbus norint išlaikyti sveiką burną ir gerą burnos higieną, to ne visada pakanka. Kartais, kai geriame tokius dalykus kaip kava ar arbata, susidaro dėmės, kurių neįmanoma pašalinti vien naudojant dantų pastą ir dantų šepetėlį.

Be to, jei ilgai nesilaikome dantų higienos, tose sunkiai pasiekiamose vietose pasislėpusios apnašos gali virsti dantų akmenimis. Dėl stiprių dėmių ir sukietėjusių dantų akmenų reikia papildomai apsilankyti odontologo kabinete, o to galima išvengti reguliariai atliekant profesionalų dantų valymą. Šiame straipsnyje apžvelgiama, kas yra profesionalus dantų valymas ir ką jis reiškia.

Kas yra profesionalus dantų valymas?

Profesionali dantų priežiūra būtina kiekvienam, dėl to į tai atkreipkite dėmesį. Pradėkite nuo dantų valymo: kas tai yra ir ką jis daro? Dantų valymas – tai paprasta procedūra, atliekama siekiant palaikyti gerą dantų ir burnos higieną bei pašalinti apnašas ir akmenis. Ši procedūra taip pat žinoma kaip profesionali burnos higiena. Dantų valymą visada turi atlikti dantų higienistas, dažniausiai jis yra atsakingas už bendrosios higienos susitikimus jūsų odontologo kabinete.

Kuo profesionalus dantų valymas naudingas jūsų dantims?

Nauda yra ilgalaikė, kiekvienas žmogus turi rūpintis dantimis, jei nori, kad juose neatsirastų skylučių, jų neskaudėtų. Kaip minėta anksčiau, dantų valymas ir dantų siūlų naudojimas namuose yra tik dalis darbo, kai kalbama apie sveikų dantų palaikymą ir burnos higieną. Taigi, ką iš tikrųjų dantų valymas daro mūsų dantims ypatingus?

Na, o profesionalus dantų valymas – tai profesionalios priemonės ir profesionalūs higienistai. Abu šie dalykai yra būtini norint pasiekti kitą švaros lygį.

Tačiau tai ne tik švara, bet ir burnos higiena yra skirta padėti mums išvengti tokių problemų kaip ėduonies ir ligų, tokių kaip gingivitas ar periodontitas. Profesionali burnos higiena turėtų būti suprantama kaip papildymas kasdieniam valymuisi šepetėliu ir dantų siūlu, o ne kaip jų pakaitalas. Profesionalus dantų valymas sustiprina mūsų burnos higieną ir padeda palaikyti gerą bendrą burnos sveikatą.

Ar prieš dedant breketus reikia profesionalios burnos higienos?

Užsidėjus breketus gali kilti daug klausimų, dėl to teiraukitės odontologo, tačiau dėl higienos: trumpas atsakymas yra „taip“ – dantų valymas yra svarbus ne tik ortodontinio gydymo breketais ar kapomis metu, bet ypač svarbu prieš juos uždedant. Prieš pradedant, labai svarbu turėti gerą burnos sveikatą, todėl daugelis specialistų rekomenduoja išsivalyti dantis profesionaliai prieš pradedant gydymą breketais ar kitomis ortodontinėmis priemonėmis.

Ką daryti po dantų valymo odontologo kabinete?

Atlikus dantų procedūrą reikia dantų švara rūpintis ir namuose. Kartais gali atrodyti sunku suspėti viską padaryti, tačiau skirti 4 minutes per dieną gali visi. Norint pailginti profesionalaus dantų valymo rezultatus, svarbu namuose palaikyti gerą burnos higieną. Nusivalius ir nupoliravus dantis, dažnas jų valymas padės išlaikyti šio gydymo poveikį. Valytis reikėtų valyti ryte ir vakare, bet idealiausia – iškart po kiekvieno valgio, ypač jei dantų valymas buvo atliktas pacientui su breketais.

Naudojamas dantų šepetėlis turi būti minkštas ir tiesiais šereliais (3 arba 4 eilės). Idealiu atveju jame neturėtų būti guminių juostų ar kitų „priedų“, nes šie elementai iš tikrųjų gali trukdyti valyti dantis. Kalbant apie techniką, dantų šepetėlį reikia naudoti 45 laipsnių kampu, kad šereliai galėtų patekti tarp danties ir dantenų. Čia kaupiasi daugiausia apnašų, todėl būtina valyti tiek išorinę, tiek vidinę dantų pusę. Valymas siūlu bent kartą per dieną taip pat yra svarbus dantų valymo žingsnis. Renkantis dantų siūlą rekomenduojama rinktis nevaškuotą siūlą, nes jis sulaiko daugiau apnašų.

Ieškote kur atlikti burnos higieną? 32:Balti klinikoje profesionalios burnos higienos kaina nuo 50 eur.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!