- Reklama -

Ligita Girskienė,
Seimo narė

Girdėjot?! Buvusio LR Prezidento Rolando Pakso dukra, nuomonės formuotoja Inga Stumbrienė, nusipirko naujus batus! Internetiniuose portaluose publikuojamos nuotraukos, kuriose minėta ponia renkasi prabangius rūbus, batus ir prašo sekėjų pagalbos pasirenkant „Prada“ ar „Chanel“. Visi „ahnoja“ iš susižavėjimo dėl damos pirkinių…

O klaipėdietė Rasa (vardas pakeistas) batų neturi jau metus. Apie ją neparašys jokie internetiniai portalai, nepakalbins TV žurnalistai. Ji – paprasta daugiabučio gyventoja, įkalinta namuose ir bandanti neišprotėti nuo vienatvės. Siuva, pina, piešia, groja kanklėmis… Kiek leidžia sveikata. Labai norėtų naujų batų, bet jau metus niekas jai nesugeba jų pagaminti.

Su Rasa susipažinau viename renginyje Klaipėdoje. Moteris papasakojo apie savo bėdas. Pradėjome ieškoti pagalbos. Prasidėjo susirašinėjimas ir telefoniniai pokalbiai su įvairiomis institucijomis. Jau, rodos, nauji batai turėjo būti pradėti gaminti, bet… Rasa vis dar priversta lopyti savo senus batus. O vietos lopui jau beveik neliko.

Prieš šventes gavau eilinį laišką iš Rasos artimųjų. Informavo, kad batų vis dar nėra. Įsiutau.

Persiunčiau gautą laišką Klaipėdos miesto merui ir paprašiau pasidomėti situacija bei socialinių tarnybų darbo kokybe. Po pusdienio sulaukiau labai pikto vienos socialinės tarnybos vadovės skambučio. Paauklėjo, kodėl aš čia drįstu skųstis dėl jos vadovaujamos įstaigos veiklos kokybės.

Ne pirmą kartą mane auklėja. Nurijau apmaudą ir toliau bandau padėti Rasai gauti batus.

Kalbėjau su vienu ortopedu iš Kauno, tačiau jis teigė, kad jam nepavyksta pagaminti avalynės ir, kad situacija yra ypatingai sudėtinga. Patvirtino, kad prieš metus telefonu ir el. paštu priėmė užsakymą, tačiau batų nepagamino ir vargu, ar pagamins.

Prašau Jūsų pagalbos pasidalinant kontaktais specialistų Lietuvoje ir užsienyje, kurie galėtų Rasai pagaminti naujus batus. Ne „Prada“, ne „Chanel“. Batus, kurie leistų Rasai gyventi pilnavertį gyvenimą.

P.S. Dar nušluostykit kas nors ašaras jaunajam Landsbergiui, nes jo Prezidentas nepakvietė į susitikimą su Ukrainos Prezidentu…

Kad klaipėdietei Rasai tokios problemos…

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!