- Reklama -

Ne tik Lietuvą, bet ir pasaulį sukrėtė įvykiai Garliavoje: L.Stankūnaitė su antstole ir kaukėtais pareigūnais bandė jėga atplėšti D.Kedžio dukrelę nuo senelių ir išsinešti iš Kedžių namų.K.Apanavičiūtės nuotr.

Pastarųjų dienų įvykiai rodo, kad Lietuvoje tikrai nebėra jokio teisingumo, kad teisėsaugos struktūros tikrai tarnauja mūsų valstybingumui priešiškoms specialiųjų tarnybų ir pedofilinėms jėgoms.

Kovo 23 d. valstybės institucijų pademonstruota brutali prievarta prieš mažą mergaitę, paminant šalies įstatymus ir tarptautinės teisės normas, rodo, kad tikrai mūsų teisėsaugos institucijų vadovai jokiam teisingumui jau seniai neatstovauja, bet galimai patys yra nusikaltėliai ir tarnauja klaniniams specialiųjų tarnybų ir įtakingų pedofilinių jėgų interesams.

Klano nusikalstamų kėslų įgyvendinimui yra pajungta ne tik vos ne visos teisėsaugos struktūros, bet ir kai kurios žiniasklaidos priemonės, kurios stengiasi tendencingai nušviesti ne tik tragiškus įvykius Garliavoje, bet įnirtingai gina pedofilinius interesus, mėginant suformuoti visuomenėje nuomonę, kad valstybėje jokia pedofilija neegzistuoja.

Tai dar kartą buvo pademonstruota kovo 25 d. „Lietuvos ryto“ televizijos E.Jakilaičio vedamoje tiesioginėje laidoje. Aš nekreipčiau jokio dėmesio į šioje laidoje L. Stankūnaitės ir jos advokato kalbėtas nesąmones, bet laidoje kalbėjęs teisingumo ministras R. Šimašius dar kartą pademonstravo, su kokia panieka ir abejingumu jis žiūri į mažos mergaitės likimą .

R. Šimašius, privalėdamas pats nedelsiant reaguoti į akivaizdžius įstatymų ir teismo sprendimo pažeidimus, kuriais uždrausta bet kokia prievarta prieš vaiką, ir nušalinti fašistuojančią antstolę nuo pareigų atlikimo, ciniškai pareiškė, kad sprendimas privalo būti įvykdytas.

Atsakingai pareiškiu, kad Lietuva neturi teisingumo ministro. R. Šimašius, prisiekęs tarnauti valstybei, žmonėms ir klausyti tik Konstitucijos ir įstatymų, jau seniai šią priesaiką yra sulaužęs, todėl turi būti pašalintas iš pareigų

Atkreipiu dėmesį į tai, kad 2012-03-23, vykdydami Kėdainių teisėjo nutartį skubiai perduoti vaiką L, Stankūnaitei, antstolė bei su ja dalyvavę pareigūnai, pati L. Stankūnaitė, šia teismo nutartį šiurkščiai pažeidė.

Šia nutartimi teismas neleido vartoti prievartą prieš vaiką, o tai reiškia, kad bet kokie prievartiniai veiksmai vaiko atžvilgiu draudžiami.

Viešai demonstruotas vaizdo įrašas visam pasauliui akivaizdžiai įrodė, kad prievartiniai veiksmai vaiko atžvilgiu buvo vartojami. Mažam vaikui verkiant ir šaukiant, kad jis niekur nenori eiti, prieš jį buvo vartojama brutali jėga – jis antstolės veiksmų vykdymo pareigūnų ir pačios L. Stankūnaitės buvo draskomas, tąsomas, plėšiamas. Akivaizdu ir tai, kad pats vaikas kiek išgalėjo priešinosi fašistuojančių pareigūnų neteisėtiems veiksmams – mergaitė kiek išgalėjo laikėsi apsikibusi savo močiutę, spardėsi.

Mergaitės močiutė ir senelis turėjo pilną teisę pasipriešinti brutaliam smurtui prieš vaiką ir neleisti, kad vaikas būtų paimamas vartojant prieš jį smurtą.

Tokiais savo veiksmais visi antstolio veiksmų metu smurtą prieš vaiką vartoję pareigūnai galimai jau padarė nusikaltimą, numatytą BK 228 str. 1 d., tai yra – jie piktnaudžiavo savo tarnybine padėtimi, viršijo savo įgaliojimus. Generalinis prokuroras privalėtų nedelsiant pradėti ikiteisminį tyrimą ir visus kaltus pareigūnus patraukti baudžiamojon atsakomybė.

Prievartą prieš vaiką vartoti uždraudė ne tik teismas. Bet kokia prievarta vaikų atžvilgių draudžiama tiek įstatymų, tiek tarptautinės Vaiko Teisių Konvencijos. Manau, kad šalies Vadovė , viešai, įspėdama, kad prieš vaiką jokie smurtiniai veiksmai negalimi, tikrai rėmėsi įstatymais ir tarptautinės teisės normomis.

Tai reiškia, kad teismas yra priėmęs neįvykdomą sprendimą, nes vaikui nenorint ir jam pačiam priešinantis, jis negali būti paimamas, prieš patį vaiką jokie prievartiniai veiksmai, joks jėgos vartojimas, jo draskymas, tampymas yra draudžiami.

Visi pareigūnai privalo atsisakyti dalyvauti absurdiškame Kėdainių teisėjo sprendimo ir antstolės veiksmų vykdyme – jie jau galimai padarė nusikaltimą, už ką turėtų būti teisiami.

Kadangi teisingumo ministras akivaizdaus įstatymų ignoravimo pažeidimų nenori matyti, tai šią dieną jo pareigybė vadintina – Melo ir smurto prieš vaikus ministerija.

Akivaizdu, kad valstybei neturint teisingumo ministro, įstatymai, tarptautinės teisės normos bus ignoruojami ir toliau – prieš mažą vaiką bus vartojama prievarta.

Galimai bus pasinaudota tuo, kad šiomis dienomis šalyje nėra Valstybės vadovės.

Manau, kad yra dar viena labai svarbi aplinkybė, dėl kurios skubama prievarta išplėšti vaiką.

Kovo 28 dieną Klaipėdos Apygardos teisme yra pradedama nagrinėti civilinė byla dėl mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo. Pagal Neringos Venckienės skundą bus sprendžiamas teisėjo V. Kondratjevo sprendimo mergaitės gyvenamąją vietą nustatyti kartu su L. Stankūnaite panaikinimo klausimas.

Tikriausiai išgamos jau suplanavo Klaipėdos apygardos teismą pastatyti prieš jau įvykusį faktą ir mergaitę iki sprendimo priėmimo dienos perduoti į galimos nusikaltėlės L. Stankūnaitės rankas. Skubama įvykdyti dar neįsiteisėjusį sprendimą.

Mergaitė plėšiama ir draskoma gali būti bet kurią dieną. Tikėtina, kad tai gali būti daroma iki pat sprendimo dėl vaiko gyvenamosios vietos nustatymo priėmimo dienos.

Jeigu prieš vaiką vėl bus vartojama prievarta, bus šiurkščiai pažeidinėjamas teismo sprendimas, įstatymai, Tarptautinė Vaiko teisių Konvencija, teisėti vaiko interesai – visuomenė turi pilną teisę užkirsti kelią teisėtumo pažeidimams ir esant būtinajai ginčiai bei būtinajam reikalingumui -pasipriešinti tokiems smurtiniams veiksmams.

Dar noriu tikėti, kad sugrįžusi Prezidentė imsis veiksmingų priemonių, kad pagaliau visas šis teisinis nihilizmas užsibaigtų ir būtų nutrauktas neteisingumo vykdymas.

Prezidentė privalo suprasti, kad nieko nedaryti toliau nebegalima -reikalingi valstybės vadovės ryžtingi veiksmai ir principingas viešas kai kurių teisėsaugos institucijų pareigūnų , vadovų galimai nusikalstamų veiksmų įvertinimas ir pasmerkimas.

Visą šią nesąmonę pilnai gali nutraukti ir Seimas priimdamas ryžtingą pareiškimą šiuo klausimu, jei mūsų Seimo vadovams, politinėms partijoms nors kiek rūpi mergaitės likimas ir tautos balsas.

Manau, kad Generalinis prokuroras dar turi progą nutraukti fašistuojančių išgamų veiksmus, jei nedelsiant bus pareikšti L. Stankūnaitei įtarimai dėl bendrininkavimo seksualiai prievartaujant mažylę. Tokį sprendimą turi teisę priimti ir asmeniškai Generalinis prokuroras.

Generaliniam prokurorui priėmus sprendimą pradėti ikiteisminį tyrimą ir pareikšti įtarimus L. Stankūnaitei, Klaipėdos apygardos teismas nedelsiant sustabdytų sprendimo vykdymą ir sustabdytų bylos nagrinėjimą, kol nebus išspręsta baudžiamoji byla.

Generalinis prokuroras Darius Valys pagaliau privalo suprasti, kad nuo jo asmeniško sprendimo didžia dalimi priklauso ne tik mergaitės, bet ir jo paties likimas bei prokuratūros autoriteto atkūrimas visuomenės akyse.

Manau, kad Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Gintaras Kryževičius, kaip Teisėjų tarybos pirmininkas, Policijos departamento Generalinis komisaras Saulius Skvernelis stebi visus įvykius ir patys supranta, kad tikrai šiurkščiai pažeidinėjami įstatymai, žino, kad prieš vaiką jokia prievarta negalima.

Jeigu Valstybė neturi teisingumo ministro, tai gal gerbiami Gintaras Kryževičius ir Saulius Skverelis supras, kad jie nebegali būti pasyviais stebėtojais ir imsis priemonių, kad būtų pagaliau nutraukti bet kokie smurtiniai veiksmai prieš mažą vaiką.

Aš nenoriu tikėti, kad šie pareigūnai taip pat gali tarnauti kokiai nors mafijai ar klanui. Dar tikiu, kad jie tarnauja savo Valstybei ir Tautai.

Fašistuojantis pedofilų klanas visiškai suįžūlėjo. Jis, pamindamas bet kokį teisingumą, traiško mažą bejėgę mergaitę. Neleiskime fašistuojantiems niekšams siautėti mūsų valstybėje.

Mažytė mergaitė graudžiai verkia – tiesia į Jus rankas ir maldauja: „Neleiskite manęs kankinti, apginkite – aš tikrai dar noriu augti, noriu gyventi. Dieve, už ką mane, mažylę, taip skriaudi?“

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!