- Reklama -
Lietuviai prisipažįsta besimaitinantys nesveikai. KK nuotr.

51,5 proc. Lietuvos gyventojų pripažįsta besimaitinantys nesveikai, tuo tarpu 43,9 proc. respondentų mano, jog maitinasi sveikai. Didžioji dalis apklausoje dalyvavusių žmonių nurodė, jog sveikas maitinimasis, visų pirma, yra valgymo režimo laikymasis (21,6 proc.), natūralių produktų vartojimas (18,6 proc.) ir „greito maisto“ nevalgymas (16,4 proc.). Tokius rezultatus atskleidė natūralaus gruziniško mineralinio vandens „Borjomi“ užsakymu atlikta internetinė apklausa.

Apklausoje dalyvavusių žmonių buvo paprašyta nurodyti, ar jie laikosi valgymo režimo. 11,6 proc. respondentų atsakė, kad laikosi, 45,2 proc. – stengiasi laikytis, 42,2 proc. – valgymo režimo nesilaiko. Vardinant priežastis, dėl kurių dažniausiai nepavyksta laikytis valgymo režimo, populiariausias atsakymas buvo „laiko stoka dėl didelio užimtumo“ (38,9 proc.), penktadalis apklaustųjų nurodė patiriamą stresą, 13,6 proc. – užmaršumą, 12,3 proc. – valios stoką, o 8,1 proc. respondentų pripažino, kad reguliariam valgymui jie neteikia svarbos.

Apklausos dalyviai taip pat turėjo atsakyti, kaip dažnai valgo „greitą maistą“. 28,9 proc. pažymėjo, kad „greito maisto“ paragauja bent kartą per savaitę, 24,6 proc. – 2-4 kartus per savaitę, 11,3 proc. – 5-9 kartus per savaitę. Trečdalis respondentų atsakė, jog „greito maisto“ jie išvis nevalgo.

Ieva Semerikovaitė, Lietuvoje įsikūrusios „IDS Borjomi Europe“ rinkodaros vadybininkė, sako, jog skubėjimas, stresas, nereguliarus valgymas ir „greito maisto“ vartojimas tampa šiuolaikinio gyvenimo ritmo dalimi.

„Žmogaus gyvenimo būdas ir aplinka, kuri jį supa prisideda prie organizmo išderinimo. Kadangi toks gyvenimo būdas yra neatsiejama dalis kasdienybės, norėtųsi tikėtis, kad bent mažais žingsniais sveikesnės mitybos link ateityje žmonės sugebės sumažinti šiuolaikinio gyvenimo ritmo pasekmes“, – viliasi I.Semerikovaitė.

Paprašyti atsakyti, kaip gauna reikiamą vitaminų ir mineralų paros normą, 44,5 proc. respondentų nurodė, kad gauna juos valgydami vaisius ir daržoves, 21,9 proc. – gerdami natūralų mineralinį vandenį, 18,6 proc. teigia geriantys maisto papildus, 12,6 proc. atsakė, kad nežino.

Tik 26,6 proc. respondentų įsitikinę, kad jų racione pakanka vaisių ir daržovių. Pusė apklaustųjų nurodė, kad jų racione galėtų būti daugiau vaisių ir daržovių, 21,6 proc. įvardina, kad jiems jų trūksta.

Sergejus Tichomirovas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!