- Reklama -
Išslaptintos A.Lukašenkos ir A.Kubiliaus susitikimų pokalbių ataskaitos atskleidė, kaip tuometinis Lietuvos premjeras "rūpinosi" baltarusiškos elektrinės saugiu atstumu. KK nuotr.
Išslaptintos A.Lukašenkos ir A.Kubiliaus susitikimų pokalbių ataskaitos nuplėšė nuo A.Kubiliaus “susirūpinimo Astravo AE” kaukę. KK nuotr.

Naujausiame laikraščio “Karštas komentaras” numeryje skaitykite: 

Kai 2012 metais buvo rengiamas referendumas dėl Visagino AE statybos, pagrindinis motyvas, kodėl tauta turėtų pritarti šiam branduoliniam projektui, atominio projekto šalininkų buvo nurodoma „pigesnė elektra“. Tačiau šis motyvas nesuveikė ir tauta referendume Visagino AE pasakė „ne“.
Dabar, po penkerių metų, iš Visagino AE projekto šalininkų pusės atskriejo kita žinia: Visagino AE projektą sužlugdė Rusija, kurios reaktorius statomas Baltarusijoje, Astrave, ir todėl Lietuva turi „atsijungti“ nuo Baltarusijos – „nesaugios“ elektros Lietuva nepirks. Tuo klausimu dirba tiek speciali Seimo komisija, tiek Vyriausybė.
Tačiau „Karštam komentaram“ pavyko susipažinti su 2015 metais išslaptintomis 2009-2010 metų tuometinio Lietuvos premjero A.Kubiliaus ir Baltarusijos prezidento A.Lukašenkos bei Baltarusijos premjero susitikimų ataskaitomis, kurios atskleidžia visai kitokį vaizdą.
Ką A.Kubilius kalbėjo su A.Lukašenka apie atominių statybą? Ar kėlė Astravo AE atstumo klausimą? Kiek „Hitachi“ nuleido branduolinio reaktoriaus kainą, A.Kubiliui ir jo vadovautai partijai pralaimėjus 2012 m. Seimo rinkimus?

Kaip M.Olbrait Lietuvos premjerą iš pareigų atleido?

Buvęs Izraelio slaptųjų tarnybų vadas savo prisiminimų knygoje atskleidė, jog buvo liudininku M.Olbrait skambučio Lietuvos premjerui dėl „Mažeikių naftos“ pardavimo ir po šio pokalbio Lietuvos premjeras buvo pašalintas iš pareigų.
Koks pokalbis įvyko tarp M.Olbrait ir Lietuvos premjero, kad šis po pokalbio neteko pareigų?

„Viena partija, vienas Karbauskis, viena tiesa“

Vos tik apšilę kojas Seime, pažaliavę „valstiečiai“ užsimanė pažaboti žiniasklaidą – įstatymu nustatyti, kiek ir kokios informacijos turi būti spausdinama ar rodoma. Bet, kilus skandalui, šio skandalingo įstatymo iniciatoriai savo cenzūrines pataisas atsiėmė.
Deja, palaukę kelis mėnesius, „valstiečiai“ atsiraitojo rankoves ir vėl ėmė ieškoti žiniasklaidai naujo cenzūros apynasrio: vėl užsimanė keisti Visuomenės informavimo priemonių įstatymą – šį kartą uždrausti žiniasklaidai kritikuoti partijas. Šį draudimą norima užmaskuoti po tokia sąvoka, kaip „juridinio asmens dalykinės reputacijos gynimas“.
Keršydamas žiniasklaidai už Gretos Kildišienės „išėdimą“ iš Seimo, R.Karbauskis nori įvesti Lietuvos masinės informacijos priemonėse Šiaurės Korėjos režimą ir „uždusinti“ partijos kritikus teismuose?

Daugiau – laikraštyje „Karštas komentaras“ 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!