- Reklama -
Šiuo metu Seime vykstantys procesai tik imituoja kovą su girtavimu, pataikaujama stambiems verslininkams, B. Matelis palieka LVŽS frakciją. KK nuotr.
Šiuo metu Seime vykstantys procesai tik imituoja kovą su girtavimu, o iš tiesų pataikaujama stambiems verslininkams,  sako B. Matelis.  KK nuotr.

Paskutiniame Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdyje nutarta nebesvarstyti specializuotų alkoholio parduotuvių steigimo. Valstiečių ir žaliųjų frakcija irgi pritarė, kad šis klausimas artimiausiu metu nebebūtų keliamas.

Primenu, kad prieš tai Valstiečių ir žaliųjų frakcija atsisakė ir kito savo rinkimų pažado – įvesti alkoholio prekyboje valstybės monopolį. Tai vertinu kaip radikalų atsitraukimą nuo savo vertybių.

Po Seimo rinkimų įtakingų prekybininkų asociacijos vadovai piktinosi Valstiečių ir žaliųjų sąjungos planais radikaliai keisti alkoholio prekybos taisykles ir jie savo pasiekė – Valstiečių ir žaliųjų frakcija galutinai atsitraukė.

Šiuo metu Seime vykstantys procesai tik imituoja kovą su girtavimu, pataikaujama stambiems verslininkams, o maskuojant savo atsitraukimą aštrinama retorika, padorūs žmonės įvairių veikėjų apšaukiami alkoholikais, aiškinama, kad vasaros kavinėse alaus išgeriama daugiausia, siūlomi vis nauji draudimai.

Tačiau statistika liūdnoka – didžiausias alkoholio srautas plūsta per prekybos centrus, tėvai alkoholį perka kartu su mažamečiais, šie tai mato ir tokiu būdu formuojamas jų požiūris bei įpročiai. Tačiau šioje srityje Valstiečių ir žaliųjų frakcija pozicijas jau užleido ir griebiasi vien tik populistinių sprendimų.

Esu tik mažai įtakingos Mišrios grupės narys, todėl raginu alkoholio prieinamumo mažinimui pritariančius Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narius imtis iniciatyvos, kad rimtos permainos šioje srityje netaptų pigiomis spekuliacijomis. Gyventojai nusipelnė rimtų permainų, o ne tuščių žodžių ir gyventojų kiršinimo.

Lietuvos Respublikos Seimo narys

Bronislovas Matelis

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!