- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį išvyksta į Briuselį, kur dalyvaus Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdyje. Nuotr. iš lrp.lt

Rytoj, kovo 14 d., Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė išvyksta į Briuselį, kur dalyvaus Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdyje. ES valstybių ir vyriausybių vadovai aptars, kaip įgyvendinamos ir kokį poveikį davė ekonomikos skatinimo priemonės, skirtos greičiau atkurti Europos konkurencingumą ir geriau išnaudoti bendros Europos rinkos galimybes. Šios EVT metu taip pat bus diskutuojama apie ES santykius su strateginiais partneriais, apie ES ir Rusijos santykių būklę ir tolesnę jų raidą.

Pasak Prezidentės, nors ES ir Lietuvos ekonomika pamažu atsigauna, būtina efektyviau ir sparčiau įgyvendinti priemones, dėl kurių susitarė ES šalys. Šiemet visos ES šalys įpareigotos ypatingą dėmesį skirti penkioms ekonomikos augimą užtikrinančioms sritims: laikytis atsakingos finansinės politikos, sudaryti palankesnes skolinimosi galimybes verslui, skatinti konkurencingumą, efektyviai spręsti nedarbo problemas ir modernizuoti viešąjį administravimą.

Ypatingą dėmesį ES vadovai skirs jaunimo nedarbui. Bus aptarti 8-iose ES šalyse, tarp jų ir Lietuvoje, taikytos bandomosios iniciatyvos jaunimo nedarbui mažinti rezultatai. Taip pat bus pristatytos naujos jaunimo užimtumo iniciatyvos įgyvendinimo taisyklės. Prie šios iniciatyvos galės prisidėti valstybės, kurių jaunimo nedarbo lygis viršija 25 procentus. Jai įgyvendinti 2014-2020 m. planuojama skirti 6 mlrd. eurų. Šiuo metu ES darbo neturi daugiau kaip 5,7 mln. jaunesnių nei 25 m. žmonių, Lietuvoje 2013 m. pradžioje jaunimo nedarbo lygis siekė 25,7 procento.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!