- Reklama -

Paaiškėjo, kad ne tik K.Nikulinas negauna reikiamos medicininės pagalbos - nuteistųjų kankinimas, nesuteikiant būtinos med.pagalbos, jau tapo sistema. KK nuotr.

Aiškėja, kad gyvybė įkalinimo įstaigoje – nieko verta. Dar penktadienį (kovo 13 d.) rašėme apie tai, kad jau daugiau nei metus laiko nesuteikiama reikalinga medicininė pagalba širdies skausmais besiskundžiam ir Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime įkalintam Konstantinui Nikulinui.

Dabar gi, sekmadienį, kovo 15 d., Pravieniškių pataisos namų 2-ame sektoriuje negavęs medicinės pagalbos mirė Robertas Macijevskis.

„Jam buvo blogai su širdimi, jis nuėjo į med.punktą, tačiau ten jam davė vieną „Validolio“ tabletę ir liepė eiti į sektorių. Tačiau R.Macijevskiui buvo labai bloga ir jis nuėjo antrą kartą į med.punktą, bet antrą kartą jį išvarė. Jis grįžo, atsisėdo į pavėsinę ir… numirė“, – R.Macijevskio mirties aplinkybes redakcijai papasakojo šaltiniai iš Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 2-ojo sektoriaus.

Na, o štai kaip ši mirtis pateikiama oficialioje Kalėjimų departamento internetinėje svetainėje:

2-ame sektoriuje mirė nuteistasis

2015 m. kovo mėn. 15 d., apie 10.30 val., Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 2-ame sektoriuje į Sveikatos priežiūros tarnybą atneštas nuteistasis R. M., g. 1971 metais, kurio veido oda buvo melsva, akių vyzdžiai išsiplėtę, į šviesą nereagavo. Kvėpavimo bei širdies veiklos nebuvo.

Nedelsiant iškviesta greitoji pagalba ir pradėtas R. M. gaivinimas, širdies masažo veiksmai. Medikų pastangos gaivinti nuteistąjį buvo nesėkmingos ir jiems teliko konstatuoti jo mirtį. Pirminiais duomenimis nuteistasis mirė dėl turėtų rimtų sveikatos sutrikimų.

Dėl šio įvykio įstaigos Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Nuteistajam R. M. buvo paskirta 10 metų laisvės atėmimo, į laisvę pasibaigus bausmės laikui jis būtų paleistas šių metų gruodžio mėnesio paskutinėmis dienomis.“

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!