- Reklama -

Kokybiška avalynė yra svarbi kiekvieno žmogaus gyvenime. Ją dėvime skirtingomis progomis, įvairiomis orų sąlygomis, todėl svarbu pasirinkti batus, su kuriais ne tik atrodytumėme gražiai, bet ir jaustume maksimalų komfortą. Vasaros metu daugelis aktyviai keliauja ir daug laiko praleidžia lauke. Karšti orai paskatina pėdų prakaitavimą ir tinimą, todėl siekiant sumažinti nemalonius pojūčius reikia išsirinkti jūsų poreikius geriausiai atliepiančią avalynę. Šiame straipsnyje galėsite sužinoti į ką svarbu atkreipti dėmesį renkantis batus vasaros sezonui.

Medžiaga

Vasaros metu dėl didelio karščio mūsų pėdos daugiau prakaituoja, todėl greitai gali atsirasti nemalonus prakaito kvapas. Geriausias pasirinkimas karštomis dienomis yra atviros basutės ar sandalai, kurie leidžia jūsų kojai kvėpuoti. Jeigu dar nespėjote pasirūpinti stilingomis basutėmis šiai vasarai apsilankykite https://www.miestomada.lt/72-basutes-sandalai. Ypač karštu oru venkite aukštakulnių batelių, nes jie didina pėdos apkrovą, todėl išauga rizika pritrinti pūsles. Jeigu norite aktyviai leisti laisvalaikį geriausias avalynės pasirinkimas yra sportiniai bateliai. Venkite sintetinių medžiagų, kurios kaupia drėgmę ir neleidžia pėdai kvėpuoti. Rinkitės kuo natūralesnio pluošto batus, kurie yra pralaidūs orui. Taip pat, atsisakykite permatomų sintetinių kojinių, o vietoje jų rinkitės patogias medvilnines pėdutes.

Tinkamas batų dydis

Vasaros metus mūsų kojos yra linkusios tinti, todėl derėtų įsigyti šiek tiek laisvesnę avalynę, kurioje jūsų pėda galėtų jaustis komfortabiliai. Jeigu renkatės basutes verčiau rinkitės dizainą, kuris leistų koreguoti raištelių ir sagtelių padėtį. Tokiu būdu batelius galėsite suveržti ir atleisti priklausomai nuo to, kaip jaučiasi jūsų pėdos. Jeigu suplanavote ilgą kelionę, kurioje daug vaikščiosite verta pagalvoti apie specialių batų įdėklų įsigijimą. Vasarai rinkitės paminkštintus padelius, kurie yra pagaminti iš odą vėsinančios medžiagos. Jie padės padidinti avalynės amortizaciją ir suteiks daugiau komforto ilgų pasivaikščiojimų metu.

Kokybiško pado svarba

Jeigu norite, kad jūsų avalynė būtų kuo patogesnė ieškokite batelių su minkštesniais, lanksčiais padais. Kieti, masyvūs padai yra tinkamesni žiemos metu, kai svarbu apsaugoti koją nuo šalčio ir drėgmės. Vis dėlto, nerekomenduojama pirkti sandalų labai plonu padu. Plonas padas nesuteiks jūsų pėdai amortizacijos, todėl kojos greičiau pavargs. Jeigu renkatės avalynę, kurią dėvėsite prie skirtingų vandens telkinių atkreipkite dėmesį ar norimų batelių padas pagamintas iš neslystančios medžiagos. Rinkitės guminį padą su grublėtu paviršiumi, kuris užtikrins, kad nesusižeisite ant slidžių akmenų.

Patvarumas

Investuokite į kokybišką ir patvarią avalynę, kuria galėsite nešioti ne vieną sezoną. Išnagrinėkite kaip pagaminti moteriški bateliai. Įvertinkite ar dekoraciniai motyvai, tokie kaip kniedės, blizgučiai ar akmenėliai yra tvirtai pritvirtinti prie bato paviršiaus. Ieškokite prisiūtų detalių, nes jos laikysis tvirčiau nei tos, kurios yra priklijuotos specialiais klijais. Įsitikinkite, kad basučių dirželiai yra pagaminti iš odos ar kitos patvarios medžiagos, kad jie netikėtai nenutrūktų. Sportiniai bateliai ar mokasinai turėtų būti kokybiškai apsiūti keliomis eilėmis, kad padas neiširtų. 

Papildomos priemonės

Nusipirkę patogius ir kokybiškus vasariškus batelius, kurie tinka jūsų gyvenimo ritmui pasvarstykite apie papildomų priemonių įsigijimą, kurios batelių nešiojimą pavers dar patogesniu. Specialus avalynei skirtas dezodorantas turėtų atsirasti kiekvieno žmogaus batų dėžėje. Jie ne tik pašalina nemalonų kvapą, bet ir padeda užkirsti kelią bakterijų plitimui. Ypač karštomis dienomis turėkite vėsinančia kojų dulksną, kuri padeda numalšinti kojų tinimą ir nuovargį. Taip pat, jeigu dažnai pritrinate pūsles ieškokite specialaus pieštuko, kuris padeda sumažinti trintį ir žaizdų atsiradimo riziką. 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!