- Reklama -

Alfredo Pliadžio nuotr.

Kai patenkti į Lietuvos kariuomenę, iš visų pusių tik motyvuojama, kaip esą nereikalingi patogumai ir gyvenimo būtini dalykai: dušas, miegas, juoda duona, šiltas apklotas.

Balandžio 29 dieną į Kauną atvykę JAV kariai mokomi pagal visai kitokias taisykles: jų patogumui yra užsakomas 5 žvaigždučių viešbutis miesto centre.

Nors Kaune Dariaus ir Girėno gatvėje yra tuščios kareivinės, tačiau jos yra per prastos Vakarų elitui: ten yra geležinės lovos, ploni apklotai, ir reikia miegoti po keliolika žmonių vienoje patalpoje. Greičiausiai ir dušai tik keli, ir nepatogūs „elitiniams“ kariams.

JAV kariai tokie stiprūs ir galingi, jog prieš mokydami vietinius „papuasus“, jie išsimiega šiltose dvigulėse lovose (po vieną), dar nueina pagerti į miesto centrą. JAV karys turi jaustis komfortabiliai, kai eina nukariauti pasaulio. Lietuva – tik periferinė, buferinė zona jo akimis. Lietuviai tegul kankinasi kareivinėse, o JAV elitiniams kariams priklauso viešbutis.

Ne ką teatrališkiau atrodė šių JAV karių ir galimai specialiųjų operacijų kandidatų (ar tikrųjų narių) „strielka“ Kaune, 7 valandą ryto balandžio 30 dieną. „Mafiozams“ pasislėpti reikėtų, nes tie kariai, vieni uniformuoti, kiti ne, atrodė kaip paprasta „banditėlių“ gauja.

Visi kažkur mokytis išvažiavo juodomis mašinomis (įsiminiau škodą ir audi). Tie, kur neuniformuoti, buvo su tamsiais juodais akiniais, vaidino „vierchus“. Buvo apsirengę atseit kaip civiliai, bet labai mėgino pabrėžti savo išskirtinumą, 7 valandą ryto užsimaukšlinę akinius nuo saulės, nors jokia saulė nešvietė.

Išsiparpę minkštose lovytėse viešbutyje amerikonai nuo Muravos degalinės kažkur link Ruklos pajudėjo irgi juoda mašina, kuria labiau tikrų važinėti kokiems rusų mafijos atstovams, o ne doriems kariams.

Gegužės 2 dieną labai savimi patenkinti ir vėl išsimiegoję minkštose 5 žvaigždučių viešbučio lovose, amerikonai tingiai tempdami lagaminus iš viešbučio, paliko Kauną. Matyt, išskubėjo į Ukrainą, prisidėti prie „kovos už demokratiją“, prieš tai čia vietinius „papuasus“ apmokę, ką daryti ir kaip kovoti su vietos „raudonaisiais“.

Vieno tik nesuprantu: kokio pasaulio jie eina nukariauti šitie, išsiparpę minkštose viešbučių lovose, jeigu, kaip praneša, baisieji žalieji žmogeliukai, „aneksavę“ Krymą, gyveno tiesiog atvirame lauke, be jokių patogumų? Kol šitie JAV herojai ieškos viešbučio kokiame Luhanske, tai ir visa „operacija“ baigsis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!