- Reklama -
Seimo narys Kęstutis Masiulis . KK nuotr.
Seimo narys Kęstutis Masiulis . KK nuotr.

Vitalijus Balkus

Vienoje televizijos laidoje Seimo narys, konservatorius ir, kaip jis pats sakęs, „dirbęs mokslinį darbą“, padarė neįtikėtiną „atradimą“. Esą Vokietijos Bundestage balsavimai nėra privalomi, tad ir Lietuvos Seime parlamentarai esą neturi būti ne tik baudžiami, tačiau net smerkiami, jei jie, švelniai tariant, „pamiršo“ savo tiesiogines pareigas.
O juk Vokietijoje viskas yra kiek kitaip, nei teigė p.Masiulis. Nebalsuojantis parlamento narys, praleidęs balsavimą dėl nepateisinamos priežasties, netenka 100 EUR. Nesunku paskaičiuoti – jei tokių balsavimų 5-6, tuomet kišenė paplonėja solidžia suma.
Be to, neatvykimas į posėdį balsavimo dieną taip pat įkainuotas 100 EUR.
Mums patiems lankantis Vokietijos Bundestage buvo keista matyti, kaip, paskelbus privalomą balsavimą, susitikime dalyvavę parlamentarai staiga pašoka ir bėga plenarinių posėdžių salės link. Ir nesvarbu, kad už lango jau aštunta valanda vakaro ir nesvarbu, kad tarp parlamentarų yra tokių, kuriems nebūtų didelė skriauda nors ir visos algos netekti. Tvarka yra tvarka ir jos laikytis privalu.
O ką mūsų seimūnai? Ogi vis ieško, kaip čia suradus tokią šalį, kur nereikia dirbti savo tiesioginio darbo. Štai, ir K.Masiulis „surado“. Tiesa, „surado“ tai, ko iš tikro nėra.
Politika, be abejo, nelabai švarus dalykas, tačiau kam taip primityviai meluoti, p. Masiuli?

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!