- Reklama -

Kada pagaliau bus ištirtas "nesmurtinis" mergaitės paėmimas iš senelių namų? Petro Jonušo nuotr.

Nors visokios veislės ekstrasensams, aiškiaregiams, aiškiagirdžiams ir aiškiauostantiems esu gana didelis skeptikas, tiek jau to… Patikėsiu, kad naujojo Seimo narių priesaikos ir Garliavoje prieš pusmetį įvykdyto „humaniško vaiko išlaisvinimo nenaudojant prievartos“ datos sutapo ne šiaip sau. Seimas kaip Seimas -vienus rezultatai pradžiugino, kitus nuvylė. Tikėsimės, kad bent jau buvusiųjų „Anelkutės poza“ šią kadenciją nesikartos, ir bandant atkapstyti tiesą apie N.Venckienės „nusikaltimus“ galų gale bus išreikalauta paslaptingoji vaizdo medžiaga apie nokautuotą vicečempioną ir iš „laimės“ spiegiančią mergaitę.

Net nebūčiau pradėjęs šio straipsnio, jei ne vienas komentaras „Dienraščių lyderio“ puslapiuose. Nusižengdamas savo principams necituoti nepatikimų šaltinių šį kartą pateiksiu vieną „perliuką“ iš visiems gana neblogai žinomos, kadais buvusios „violetinesne už violetinę“ žurnalistės straipsnio komentarų skilties:

Copy: „ esu mokyklos,kurioje mokosi Stankunaites dukra ,pedagoge.Esate labai nekantrus piktas ir nekulturingas ,bet pabandysiu jums pasakyti keleta zodziu.Musu mokykloje tikrai mokosi si mergaite.Mes,pedagogai,pasiraseme rastiskai ,kad neisduosim sios paslapties,vaiku tevai mergaites nemato (tarp kitko jai pakeista pavarde),o vaikams neidomu kas ji, jie nesidomejo Garlivos istorija ir D.K. nepazista. Naujoji klasioke jiems yra tik klasioke, jie net neitaria kas ji is tikruju. Todel,aciu dievui, iki siol niekas nezino, kas yra si mergaite. Tik mes, pedagogai, zinome (tekstas netaisytas).

Kiek pamenu, Kėdainių teismo nutartimi palikti Lietuvos respublikos teritoriją iki vienokios ar kitokios „pedofilijos bylos“ baigties tiek L.Stankūnaitei, tiek mergaitei neleista. Patikėčiau, jei ne kita tos nutarties dalis – kategoriškai draudusi bet kokią prievartą vaiko atžvilgiu… Deja, po to „neprievartinio“ nutarties vykdymo dar ir šiandien krūpčioja ne vienas suaugęs.

Keista, kad visais įmanomais kanalais apie „sėkmingą vaiko socializaciją ir laimingą gyvenimą“ šiomis dienomis prabilo ne tos srities specialistai iš vaiko teisių tarnybos, ne vaikų psichologai ar pediatrai, o dėdės, prieš pusmetį į šipulius malę mažosios Garliavos mergaitės namus… Sakoma, kad „barščius srėbdamas nusvilęs, sekantį kartą ir pro daržą eidamas pučia“.

Dievas mato – tikrai norėčiau patikėti tokiomis naujienomis, tačiau vien prisiminus gegužės 17ą-ją, širdį suspaudžia šiurpoka nuojauta. Kartą mus jau apgavo… O pradėjus nors kiek rimčiau svarstyti apie paslaptingą mokyklą lankančią mergytę smegeninėje ima kirbėti klausimai, į kuriuos atsakymų kol kas nerandu.

Įsivaizduokim eilinę Lietuvos mokyklą su keliais šimtais vietoj nenustygstančių vaikų ir bent mintyse pabandykim ten paslėpti aštuonmetę, kiek pamenu, visur lyderiauti besiveržiančią, judrią neklaužadą, kurios nuotraukomis ir filmuota medžiaga verste užversti dauguma interneto tinklapių.

Nekalbu jau apie tai, kad net pats kipšas nesukontroliuos visų tarp panašaus amžiaus vaikų vykstančių pokalbių „tarp mūsų, mergaičių“, visų vaikiškų pykčių ar netyčia išduotų paslapčių. Vyresnių klasių vaikai, tėvai ateinantys į tėvų susirinkimus, mokyklos renginiai, aptarnaujantis personalas, tie patys mokytojai… Netgi uždaro tipo internatinėje mokykloje tokia „paslaptis“ netemps daugiau nei mėnesį. Negi niekas taip ir neatkreips dėmesio į visur vaiką lydinčią apsaugą?

Kaip kam, tačiau man ta istorija labiau primena kažkada matytą fantastinį serialą „Nematomas žmogus“.

O juk, rodos, visai paprasta. Nereikalaujama vesti mergytės į spaudos konferencijas, nereikalaujama jos išstatyti „patvorinių“ vertinimui… Viso labo leiskite mažylei laisvai bendrauti su abiejų pusių giminaičiais ir visas šis „balaganas“ išgaruos savaime, tarsi raselė rytmetį. Deja…

Dėl kažin kokių neaiškių baimių šita velniava sėkmingai eskaluojama ir toliau. Idiotiški reikalavimai lankyti kursus L.Kedienei, nuo vystyklų auginusiai mergaitę. Baigus kursus vėl surasta priežastis dėl sveiku protu nesuvokiamų kaltinimų garbaus amžiaus senolei. Kažkaip nepamenu, kad antrosios mergaitės atveju keli teistumai būtų sutrukdę ją per kelias dienas atiduoti toli gražu ne šventam tėtušiui…

Kas mane privers patikėti šios bylos skaidrumu, kai jau dabar tų pačių visuomenės „ramintojėlių“ atstovams pagal garsiojo „slapto informatoriaus“ parodymus greit bus ankšta ant teisiamųjų suolo. Lieka viltis, kad pajutę „zonos“ „balandos“ kvapą, teisiamieji susirūpins bent jau savo kailiais ir ims „giedoti“ tarsi varlės prieš lietų.

Turiu vilties ir dėl naujojo Seimo. Gal gi ateis ten kam į galvą šventvagiška mintis, kad „švogeris“ ministerijoje ne visada geriau nei švari sąžinė…

Remigijus Paciukonis

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!