- Reklama -
Kristina Brazauskienė negali gyventi be privilegijų - nesikrausto iš prezidentinės rezidencijos Turniškėse. KK nuotr.
Kristina Brazauskienė negali gyventi be privilegijų – nenori išsikraustyti iš prezidentinės rezidencijos Turniškėse. KK nuotr.

Kristina Brazauskienė nenori išsikelti iš prezidentinės rezidencijos Turniškėse, nors penkerių metų panaudos sutartis baigėsi 2015 metų spalį. Toks Kristinos Brazauskienės pavyzdys, anot Prezidentės patarėjo vidaus politikai Mindaugo Lingės, rodo, jog Lietuvoje dar gaji privilegijų kultūra.
K.Brazauskienę iš prezidentinės rezidencijos Turniškėse Prezidentūra mėgino iškeldinti teisminiu keliu. Sprendimą teismas skelbs gegužės 13 d.
„Šiuo metu vyksta normalus civilizuotas teisminis procesas. Dar 2010 metais su K. Brazauskiene buvo sudaryta panaudos sutartis penkeriems metams. Buvo sutarta su Prezidento kanceliarija, kad tokio termino jai pakaks susirasti naują būstą ir išsikraustyti.  2015 m. spalį baigėsi panaudos sutartis dėl apgyvendinimo Turniškėse. Ponia K. Brazauskienė nesutiko išsikraustyti, todėl Prezidento kanceliarija, kaip numatyta tokiais atvejais, kreipėsi į teismą. Vilniaus apylinkės teismas pirmadienį išnagrinėjo bylą ir gegužės 13 dieną numatoma paskelbti sprendimą. Jeigu tokiais atvejais neįmanoma susitarti gražiuoju, reikia rinktis teisminį kelią“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė Prezidentės patarėjas M. Lingė.
Anot patarėjo, K. Brazauskienė nėra saugomas asmuo, todėl pagal statusą, pagal įstatymus jai nepriklauso gyventi ten, kur reziduoja valstybės saugomi asmenys.
„Apskritai, tai demaskuoja ir parodo, kad turime dar bėdų, turime tam tikrų požiūrio dalykų, kurie rodo, kad ta privilegijų kultūra, kada kažkas turi kažkuo pasirūpinti ar garantuoti, kad postas suteikia privilegijų, yra pasekmės ir liekanos anos sistemos, kurios tam tikroje visuomenės dalyje yra gajos”, – radijo laidoje kalbėjo M. Lingė.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!