- Reklama -

Tobulėjant technologijoms, pasiklausymo įrenginių beveik neįmanoma taip paprastai aptikti. Įdiegus šiuos įrenginius, tam tikras asmuo gali gauti svarbios informacijos. Gali būti pasiklausoma ir privačių asmenų, ir įmonių.

Siekiant išvengti svarbių duomenų nutekėjimo ir baimės dėl pasiklausymo, reikėtų reguliariai tikrinti patalpas ir įrangą, kuriose gali būti įrengti šie įrenginiai. Labai dažnai vienintelis būdas aptikti pasiklausymą yra pasinaudoti profesionalios detektyvų bendrovės, turinčios specialią pasiklausymo aptikimo įrangą, paslaugomis.

Iš kur atsiranda telefoninių pokalbių pasiklausymas?

Telefoninių pokalbių pasiklausymas yra labai paplitęs. Šiais laikais telefono pasiklausymo įrengimas yra daug paprastesnis nei vos prieš kelerius metus. Žinoma, prie įrenginio galima pritvirtinti ir tariamąjį pasiklausymo įtaisą, nors šiais laikais retai kada pametate telefoną iš akių, be to, tobulėjant mobiliosioms technologijoms atsirado kitų būdų, kaip galima pasiklausyti mobiliųjų įrenginių. Kartais pakanka atidaryti į telefoną atsiųstą nuorodą, perskaityti SMS žinutę arba įdiegti programėlę. Telefono taip pat galima pasiklausyti per netikrus GSM stotelių įrenginius, naudojant minėtas programėles arba į įrenginį įdiegus virusą.

Kaip aptikti telefoninių pokalbių pasiklausymą namuose ar biure?

Aptikti pasiklausymo įrenginius yra labai sudėtinga, tačiau ne neįmanoma užduotis. Įvairių prietaisų ir blakių paieška reikalauja specialios įrangos. Kiekvienas pasiklausymo įrenginys yra specifinio elektromagnetinio signalo šaltinis, leidžiantis atsekti jo skleidimo šaltinį, kuris šiuo atveju yra pasiklausymo įrenginys.

Kiekvieną signalą, nesvarbu, ar tai būtų radijo signalas, GSM, Wi-Fi ar „Bluetooth“ tinklas, galima nustatyti. Pasiklausymo detektoriai – tai profesionali įranga, leidžianti aptikti šiuos specialius prietaisus.

Rinkoje esantys detektoriai, geriausiai atliekantys savo darbą, kainuoja kelis šimtus ar net tūkstančius eurų. Todėl geriausias būdas norint aptikti pasiklausymo įrenginius – naudotis profesionalų paslaugomis.

Privatūs detektyvai garantuoja veiksmingą pasiklausymo aptikimą. Šie kvalifikuoti specialistai, veiksmingai aptinka telefoninių pokalbių pasiklausymo, kompiuterinių pokalbių pasiklausymo, taip pat vaizdo ir garso įrašymo įrenginius (kameras ir diktofonus).

Ar galite apsisaugoti nuo pasiklausymo?

Pasiklausymo įrenginių paieška atliekama tada, kai turite rimtų įtarimų. Tačiau galite nuo to apsisaugoti. Tai įmanoma padaryti keliais būdais. Telefonus ir kitą kompiuterinę įrangą, prijungtą prie Wi-Fi ir „Bluetooth“ tinklų, galima apsaugoti nuo pasiklausymo įdiegus specialią antivirusinę programinę įrangą arba specialias programas.

Rinkoje taip pat yra prietaisų, kurie trikdo galimų pasiklausymo įrenginių signalą. Dėl tokios įrangos įsigijimo reikėtų pasitarti su specialistais.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!