- Reklama -
Norint treniruotes atlikti sveikai, tikslingai ir paprastai galite pasidomėti ir įsigyti reikiamą inventorių
Norint treniruotes atlikti sveikai, tikslingai ir paprastai galite pasidomėti ir įsigyti reikiamą inventorių

Drastiškai pasikeitus mūsų kasdieniam gyvenimui vis dažniau susimąstoma, kaip palaikyti fizinį aktyvumą. Tai gali būti gana opus klausimas. Įsisiautėjus pandemijai dauguma mūsų pradėjome dirbti iš namų, todėl juose praleidžiame didžiąją dalį paros laiko, vengdami nebūtinų kontaktų ir saugodami save bei kitus. Būtent šios situacijos sūkuryje neretai labai lengva prarasti motyvaciją ir norą sportuoti. Specialistai dalinasi keletu naudingų patarimų, norintiems išlaikyti ar susikurti motyvaciją ir sėkmingai sportuoti namuose.

Asmeniniai tikslai

Prieš pradedant derėtų apsvarstyti, kokių tikslų siekiama. Dauguma žmonių praranda motyvaciją ir norą sportuoti namuose, kai išsikelti tikslai yra nerealistiški, ar norimi pokyčiai nėra pastebimi taip greit, kaip norėtųsi.

Visuomet reikėtų prisiminti, kad kartais rezultatai yra pasiekiami lėčiau, todėl nereikėtų nuleisti rankų. Pavyzdžiui, svorio metimas ne visada yra greit pastebimas. Be to, tai ne visada yra tolygus procesas, todėl reikia duoti kūnui laiko prisitaikyti prie naujų procesų. Panašūs veiksniai taikomi ir kitiems tikslams. Svarbiausia duoti pakankamai laiko sau ir savo kūnui , o proceso per stipriai neskubinti.

Treniruočių ir pratimų gausa

Išsikėlus realistiškus tikslus reikia apsvarstyti, kokius pratimus ir treniruotes rinktis. Rekomenduojama pasidomėti ir pasikonsultuoti su profesionalais, kokie jie labiausiai tiks ir padės siekiant norimų rezultatų. Pavyzdžiui, metant svorį puikiai tinka kardio pratimai. Jie ne tik puikūs pagalbininkai deginant papildomas kalorijas, bet ir padeda gerinti širdies darbą.

Norint, treniruotes atlikti sveikai, tikslingai ir paprastai galite pasidomėti ir įsigyti reikiamą inventorių. Be to, tinkamai parinktas pardavėjas pakonsultuos atsižvelgiant į jūsų lūkesčius sportui. Pagalbą renkantis ir ypač platų sporto prekių spektrą siūlo „Skorpionas“. Jų tinklapyje rasite įvairias kategorijas, kuriose laukia puikūs pasiūlymai, bei, žinoma, profesionalūs patarimai renkantis inventorių. Tikime, kad užsukę į https://www.skorpionas.lt rasite reikiamas prekes ir patarimus, tam tereikia skirti truputį laiko.

Išskaidykite pratimus

Pasirinkus programą, ar pavienius pratimus, kuriuos norite atlikti, juos galite skaidyti. Pavyzdžiui, jei nusprendėte bėgioti 1 valandą, galite išskirstyti užsiėmimą į dvi dalis: ėjimą ir bėgimą. Tobulėjant ir įgaunant daugiau ištvermės galima trumpinti ėjimo ir ilginti bėgimo dalį. Toks paprastas skaidymo principas gali būti taikomas ir kitiems atliekamiems pratimams. Tai leis išsikelti keletą paprastesnių, bet lengviau pasiekiamų tikslų bei išlikti motyvuotiems ir struktūrizuoti savo veiklą.

Paverskite tai kasdiene veikla

Norint ilgalaikio ir efektyvaus rezultato veiklą reikėtų paversti kasdiene. Sukurkite dienotvarkę, kurioje visuomet tuo pačiu, ar panašiu metu sportuojate. Tai padės ilgainiui įprasti ir be didelių papildomų pastangų tai daryti kasdien, įprastai.

Sekite savo progresą

Derėtų nepamiršti sekti padaryto progreso. Tam tiks kūno matmenų užsirašymas ir sekimas, svorio sekimas ir kiti panašūs veiksmai. Tai leis pamatyti kasdienį progresą, net jei jis vyksta lėčiau. Taip žinosite, ar tai ką darote tinka jums ir jūsų kūnui. Tai, be abejo, leis palaikyti motyvacijos lygį ir nepasiduoti. Tam puikiai tiks įvairios programėlės skirtos išmaniesiems įrenginiams, išmaniosios apyrankės, bei paprastas ir laiko patikrintas metodas – žurnalo vedimas.

Apdovanokite save

Svorio metimas ir fizinio aktyvumo palaikymas nebus įmanomas, jei savęs neapdovanosite už pasiektus užsibrėžtus rezultatus. Galbūt turite mėgstamą vaizdo žaidimą, ar knygą, o gal kitokią veiklą. Užsibrėžkite, kad jomis galite užsiimti po sporto, atlikus reikiamą, norimą kiekį pratimų. Tai sportą pavers laukiamu užsiėmimu, nes žinosite, kad po jo galėsite atlikti kitas norimas veiklas.

Taigi, sportas namuose gali būti paprastesnis, jei tam bus tinkamai pasiruošta, o išsikelti tikslai bus realistiški ir negąsdins jūsų. Todėl skirkite laiko pasidomėti, kaip pasiekti norimų rezultatų ir siekite jų tikslingai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!