- Reklama -
Namų kvapai padeda sukurti norimą atmosferą: prabangią, gaivią, atpalaiduojančią ar bet kurią kitą
Namų kvapai padeda sukurti norimą atmosferą: prabangią, gaivią, atpalaiduojančią ar bet kurią kitą

Namų kvapai padeda sukurti norimą atmosferą: prabangią, gaivią, atpalaiduojančią ar bet kurią kitą. Tai ne tik uoslei, bet ir akims maloni detalė. Subtilus sklindantis aromatas skatina pozityvias emocijas, o stilingo dizaino buteliukas arba žvakė nuostabiai papuošia interjerą. Šiais laikais namams skirtų kvapų išties gausu, todėl išsirinkti ne visuomet būna paprasta. Taigi, kokius aspektus verta apgalvoti ieškant tobulo varianto?

Namų kvapo tipas

Galima išskirti du pagrindinius namams skirtų kvapų tipus – tai žvakės ir skysti kvapai buteliukuose. Tiek vieni, tiek kiti, priklausomai nuo pomėgių ir poreikių, gali būti puikus pasirinkimas. Pavyzdžiui, tiems, kuriems norisi ypatingo jaukumo rekomenduojama išbandyti kvapniąsias žvakes. Jos skleidžia ne tik malonų aromatą, bet ir sukuria subtilų apšvietimą. Tai leidžia kambaryje įsivyrauti atpalaiduojančiai atmosferai. Be to, šios žvakės yra patraukliuose indeliuose, kurie gali būti įvairių stilių: dekoruoti minimalistine etikete, subtiliais ornamentais ar spalvingais gėlių žiedais ir lapais.

Jeigu namuose turite pakankamai žvakių arba jų tiesiog nelabai mėgstate, galite rinktis skystus kvapus buteliukuose. Į juos dedasi specialios lazdelės, nuo kurių būtent ir sklinda aromatas. Nuo jų skaičiaus priklauso kvapo intensyvumas, kurį galite lengvai reguliuoti. Norint, kad aromatas būtų stipresnis, į buteliuką reikėtų įdėti daugiau lazdelių, jei silpnesnis – mažiau. Kaip ir žvakės, taip ir skysti kvapai buteliukuose atrodo stilingai, todėl gali tapti dar viena dėmesio verta interjero detale.

Kambario dydis

Renkantis kvapą namams svarbu atsižvelgti ir į kambario, kuriame jis bus naudojamas dydį. Pavyzdžiui, kvapniosios žvakės įprastai tinka tiek mažose, tiek didelėse erdvėse. Skysti kvapai dažniausiai pasižymi ne tokiu intensyviu aromatu, todėl yra geras pasirinkimas nedidelėse patalpose.

Kambario paskirtis

Ieškanti idealiai namams tinkančio kvapo, rekomenduojama įvertinti ne tik kambario, kuriame planuojama jį naudoti, dydį, bet ir paskirtį. Pavyzdžiui, miegamajame labiausiai tinka švelnūs, lengvi ir subtilūs kvapai namams. Jie padeda sukurti poilsiui palankią atmosferą. Svetainėje ir virtuvėje, kur įprastai vyrauja daugiau pašalinių kvapų, galima naudoti ir stipresnius aromatus, pavyzdžiui, citrusinių vaisių. Vonios kambaryje norisi gaivos ir švaros jausmo, todėl čia idealiai tinka kvapai, kuriuose atsiskleidžia gėlių ir vaisių natos.

Namų kvapo naudojimo tikslas

Kvapas namams naudojamas dėl tam tikrų priežasčių. Tai gali būti noras neutralizuoti kitus kvapus, pabrėžti tam tikrą nuotaiką, pripildyti namus teigiama energija ir panašiai. Skirtingi aromatai turi skirtingą poveikį tiek aplinkai, tiek žmogui. Pavyzdžiui, levandų ar gėlių aromatai nuteikia raminančiai, o citrusinių vaisių – pakelia nuotaiką ir suteikia energijos. Pašaliniams kvapams neutralizuoti labai tinka vanilės arba citrusinių vaisių aromatai.

Tegul namuose tvyrantis kvapas jums sukelia pačias geriausias emocijas. Išsirinkite sau patinkantį ir asmeninius poreikius geriausiai atitinkantį produktą internetu. Mėgaukitės komfortišku ir nepriekaištingai atrodančiu interjeru.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!