- Reklama -
Vonios kambario atmosfera turėtų būti šilta ir jauki, nes tai yra vieta, kur mes leidžiame privatų laiką
Vonios kambario atmosfera turėtų būti šilta ir jauki, nes tai yra vieta, kur mes leidžiame privatų laiką

Vonios kambario atmosfera turėtų būti šilta ir jauki, nes tai yra vieta, kur mes leidžiame privatų laiką. Tačiau kai kuriuose vonios kambariuose nėra langų arba natūrali šviesa yra ribota. Tokiems atvejams mes pateikiame keleta naudingų patarimų, kurie gali būti efektyviai panaudoti tamsiam vonios kambariui pagyvinti.

Naudokite neutralios spalvos plyteles

Jei vonios kambarys yra remontuojamas iš pagrindų ir turite galimybę pakeisti sienų bei grindų plyteles, patartina rinktis neutralios spalvos arba raštuotas plyteles. Geriausia yra dramblio kaulo, smėlio ir baltos spalvos; taip pat verta įterpti ryškių spalvų plytelių, kad erdvė taptų gyvybingesnė. Sienoms taipogi pasirinkite neutralios spalvos dažus, o luboms labiausiai tinka naudoti baltos spalvos dažus, kadangi jie atspindi daugiausiai šviesos ir vonios kambarys akimirksniu taps šviesesnis.

Įtraukite daugiau apšvietimo šaltinių

Tamsioje vonioje reikalingas papildomas apšvietimas dėl natūralios šviesos trūkumo. Todėl rekomenduojama apsvarstyti kelių šviesos šaltinių schemą, apimančią aplinkos, tam tikrų taškų bei akcentinį apšvietimą, kuris nukreipia šviesą į tam tikrą plotą ar objektą. Aplinkos apšvietimui verta įmontuoti bent du prie lubų pritvirtintus šviestuvus arba pakabinamus žibintus. Apšviesdami vieną svarbiausių vonios elementų – veidrodį, lemputę įrenkite virš veidrodžio arba abipus veidrodžio lygiagrečiai įmontuokite šviesos šaltinius akių lygyje, kad nesusidarytų šešėlis. Šviesos šaltiniais pabrėžkite nišas ar kitus specifinius interjero sprendimus. Lentynose arba už veidrodžio pritvirtinkite LED juostinius apšvietimus, kad sukurtumėte „plūduriuojantį“ efektą, kuris sąlygoja atpalaiduojančią atmosferą.

Pasirūpinkite atspindinčiais paviršiais

Šviesą atspindintys bei žvilgantys metaliniai paviršiai yra puikus būdas pašviesinti vonios kambarį bei suteikti jam ryškumo. Sanitariniams įrenginiams, šviestuvams ir veidrodžių rėmams rinkitės žalvario ar chromo apdailą. Taip pat verta rinktis blizgančio paviršiaus sienų plyteles, kurios atspindi šviesą, suteikia papildomo ryškumo bei vizualiai išplečia vonios kambario erdvę. Tačiau venkite blizgias apdailos plyteles naudoti grindims, nes dėl jų vonios kambarys taps slidus.

Veidrodžiai

Didelis veidrodis virš kriauklės sukuria ne tik didesnės erdvės iliuziją, bet ir akimirksniu suteikia ryškumo, atspindėdamas šviesos šaltinį visame vonios kambaryje. Taip pat esant galimybei, efektyvu pasirinkti viso ilgio veidrodį.

Keturkampės stiklinės dušo kabinos

Įrenkite vonios kambarį erdvų, įmontuodami berėmę (ar su rėmu) keturkampę dušo kabiną iš skaidraus, matinio ar tekstūrinio stiklo. Šio tipo dušo kabina puikiai prisitaiko prie erdvės niuansų, neišnaudotų nišų bei kampų, tuo pačiu neapkraudama erdvės. Keturkampė stiklinė dušo kabina vonios kambariui suteiks ryškumo, nes puikiai praleidžia šviesą. Viliojantis asortimentas ir stebinančios kainos “Laikas namams”.

Sukurkite erdvę be netvarkos

Tamsus ir griozdiškas vonios kambarys atrodo niūrus, palyginus su gerai apšviestu, kuriame daug natūralios šviesos, todėl labai svarbu palaikyti tvarką ir švarą. Suorganizuokite tvarką vonios kambarį taip, kad atsirastų vietos prie sienos pritvirtintam tualetui, stiklinėms lentynoms ir kitoms vietą taupančioms spintelėms.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!