- Reklama -
 Vaiko mokymosi erdvė yra taip pat svarbi, kaip ir tai, ką jis mokosi
Vaiko mokymosi erdvė yra taip pat svarbi, kaip ir tai, ką jis mokosi

Pasaulyje vis nerimstant ir nesistabilizuojant epidemiologinei situacijai, esame vis dar priversti dirbti iš namų, ir tai kai kuriems gali būti tikru iššūkiu. Tačiau mes – ne vieninteliai šioje padėtyje. Mūsų mažieji taip pat tęsia mokslus iš namų, kas ir jiems gali būti nelengva. Vaiko mokymosi erdvė yra taip pat svarbi, kaip ir tai, ką jis mokosi, tad aptarkime, kaip įrengti mokslo erdvę vaikui namuose, kad joje būtų galima mokytis ir pasiekti aukštų rezultatų be trukdžių.

Kaip įrengti mokymuisi skirtą vietą?

Mokslininkai teigia, kad išskirtinai šiam tikslui skirta, tinkamai paruošta ir pilnai priemonėmis aprūpinta darbo vieta vaikui padės nesiblaškyti ir mokytis atidžiai. Taip bus sukuriama riba tarp laisvalaikio, žaidimų ir mokslo. Peržengęs į šią ribą, vaikas iš karto supras, kad atėjo metas mokytis ir semtis žinių. Tačiau neretam kyla klausimų, kaip tokią vietą įrengti?

Labai svarbu tinkamai pasirinkti baldus ir juos sureguliuoti pagal vaiko ūgį. Pavyzdžiui, rašomieji stalai turėtų būti idealiai pritaikyti vaikui, kad jam nereikėtų sėdėti susilenkus, o vietos ant jo turi būti pakankamai visiems vadovėliams, rašymo ir komunikacijos priemonėms (žinoma, toms, kurios reikalingos nuotoliniame mokymesi). Kėdė taip pat turi būti ergonomiška, su tinkamu atlošu, kad vaiko nugara turėtų atramą.

Rekomenduojama mokslo „kampelį“ sukurti tam tikroje namų ar kambario vietoje, kurioje nebūtų kitų pašalinių trukdžių, pavyzdžiui, televizorių ar kompiuterių, mobiliųjų telefonų. Taip vaikui net nekils pagunda pradėti naršyti ir nekreipti dėmesio į vykstančią pamoką.

Taip pat labai svarbus ir apšvietimas. Šioje zonoje geriausiai veiktų dienos šviesa ir papildomas stalo šviestuvas. Tačiau, jei neįmanoma sukurti mokslo „kampelio“ vietoje, kurioje yra langų, tuomet privalu suteikti kuo daugiau šviesos, pastatyti pakankamai šviestuvų.

„Mokslo kampelyje“ labai svarbu palaikyti nuolatinę tvarką. Be to, tai gali būti puiki galimybė išmokyti vaiką tvarkos ir atsakomybės. Supratęs, kad šioje vietoje turi viešpatauti tvarka, mažasis po savęs susitvarkys, o tvarka, žinoma, padės susikoncentruoti ir semtis žinių nuotoliniu būdu.

Tinkamai įrengta ji padės ir pandemijai pasibaigus

Kai kurie vis dar suka galvas ir mąsto, kad neverta investuoti daug lėšų į mokslo kampelių įrengimą, visgi pandemija kažkada pasibaigs. Būtent, tik kažkada, o iki tol jūsų vaikas turės nuostabią aplinką, kurioje galės tobulėti kasdien, nepaisant situacijos už lango. Be to, ši erdvė, tinkamai įrengta puikiai pasitarnaus ir suvaldžius virusą, gyvenimui grįžus į įprastinę vagą: čia jūsų atžala galės ruošti namų darbus, ruoštis pamokoms, skaityti mėgstamas knygutes ir veikti kitas naudingas ir lavinančias veiklas.

Taigi, rekomenduojame skirti laiko ir lėšų įrengiant vaiko tobulėjimo „kampelį“. Tai pravers ne tik pandemijos metu, bet ir po jos. Juk visi norime, kad mūsų vaikai gautų tik tai, kas geriausia, tad pasistenkime ir suteikime jiems galimybę tobulėti jau nuo pirmųjų dienų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!